Hirdetés

Kiderült, hogy mennyi fogyott a Sony legutóbbi játékaiból PC-n

|

Így teljesített a Marvel's Spider-Man Remastered és a The Last of Us Part I portja.

Hirdetés

Miután a Naughty Dog kifejezte aziránti vágyát, hogy továbbra is fejlesszen PlayStationre és PC-re egyaránt, a Sony legutóbbi üzleti jelentése azt mutatta, hogy a vállalatnak nagyon is megéri kiadni a portokat az utóbbi platformra: a 2022-es pénzügyi év számai minimum megduplázódtak 2021-hez képest (az említett időszakban olyan PC-s verziók jelentek meg, mint a Marvel's Spider-Man Remastered, a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Returnal és a The Last of Us Part I). 

Most konkrétumok is kiderültek erről a növekedésről és arról, hogy egyes címekből mennyi fogyott. 

Hirdetés

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója a játékokkal kapcsolatos prezentációjában árulta el, hogy a PC-re megjelenő PlayStation-címek bevételei hogy alakultak. A 2020-as pénzügyi évben ez a szegmens még körülbelül 35 millió dollárt tett ki, a 2021-es időszakban már nagyjából 80 millió dollára rúgott az eredmény, a 2022-es teljesítmény pedig közel 250 millió dollárig ment fel. A vállalat becslése szerint a 2023-as pénzügyi évben elérhetik a 450 millió dollárt is. 

A PlayStation a 2022-es üzleti évben egyike volt a top 20 PC-s kiadónak az egyik "vezető áruház" szerint, a 2023-as időszakban pedig a first party játékeladások 20 százaléka a PC-s verziókból származhat. Szemléltetésként a Sony bejelentette, hogy a Marvel's Spider-Man Remasteredből már 1,5 millió példányt eladtak ezen a platformon (ami 52 millió dolláros bevételt eredményezett), a The Last of Us Part I-ből pedig 368 ezer kópia talált gazdára PC-n április 23-ig. 

Nincs kétség tehát afelől, hogy a Sonynak megéri foglalkozni a portokkal, ugyanakkor Ryan nemrég azt találta mondani, hogy az exkluzívok PC-s megjelenésére akár 2-3 évet is várhatnak a játékosok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)