Hirdetés

Kiderült, hogy mikor jelenhet meg más platformokra is a S.T.A.L.K.E.R. 2 és a The Gunk

|

Bírósági dokumentum leplezte le, hogy mennyi időre szól az Xbox Game Studios, a GSC Game World és az Image & Form megállapodása.

Hirdetés

Mostanra már mindenkinek világos kell hogy legyen, mire építi stratégiáját ebben a generációban a Microsoft videojátékos részlege. Az Xbox Game Studios többszörösére duzzasztása egy sor stúdió (köztük az Obsidian, a Ninja Theory és a teljes ZeniMax Media) felvásárlása, az Xbox ökoszisztéma kiterjesztése a PC-re, valamint a felhő révén a mobilplatformokra (Androidra és iOS-re) mind azt a célt szolgálja, hogy ne törjék meg a Game Pass dinamikus növekedése.

Teljesen más modell, mint a hagyományos konzolpiaci, amely abból indul ki, hogy ha el akarom adni a játékaimat és szolgáltatásaimat, akkor ahhoz előbb kellő számú dedikált hardvert is kell értékesítenem. Nos, a Microsoft ehhez képest igyekszik megkönnyíteni a hozzáférést, nem kell drága Series X-et venned, elég a Series S, de ha nem kedveled a konzolt, használhatod a PC-det helyette. Sőt már az sem baj, ha nem csúcskategóriás komponensekből raktad össze, mert ott a felhő. Mindezek következtében tényleg úgy fest, hogy nemsokára ez a szolgáltatás válik a videojátékok Netflixévé.

Hirdetés

Szóval a Game Pass lendületének fenntartásához az kell, hogy folyamatosan érkezzék friss és izgalmas tartalom, köztük az AAA szegmensbe sorolható címek is. Ezek lehetnek kezdettől fogva multiplatform játékok is, mint az Outriders, vagy olyanok, amelyek ideiglenes exkluzivitást élveznek. Az utóbbi halmazba tartozik a sokak által várt S.T.A.L.K.E.R. 2 is, amiből ugyanakkor még mindig túl keveset láttunk ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, nem okoz majd csalódást.

Egy bírósági dokumentumból nemcsak azt tudhattuk meg, hogy a Microsoft 2021 negyedik negyedévére saccolja a megjelenést (ami nyilván változhat még), hanem azt is, hogy a megállapodás, miszerint más konzolra nem adhatja ki a GSC, mindössze három hónapra szól. Azaz miután lejárt a megszabott intervallum, elvileg semmi akadálya annak, hogy akár PS5-ön is felkeressük a Zónát. Más kérdés persze, hogy ha a Microsoft a számokból azt látja, érdemes lenne hosszabb időre kisajátítania a S.T.A.L.K.E.R. 2-t, akár mélyebben a zsebébe nyúlhat. Onnantól pedig a GSC-n múlik, hogy milyen döntést hoz.

Valószínűleg kevesebben várják a The Gunk megjelenését, de várhatóan 2021 harmadik negyedévében befut ez a külső nézetes akció-kaland is. A posztapokaliptikus FPS-sel ellentétben ez viszont marad is azokon a platformokon, amelyeken elérhető a Game Pass a dokumentumban szereplő megfogalmazás szerint.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)