Hirdetés

Kiderült, hogy mikortól lehet újra megvásárolni a Final Fantasy XIV-et

|

De más jó hírrel is tudott szolgálni az egyre népszerűbb MMORPG rendezője.

Hirdetés

Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy egy játék értékesítését azért kell felfüggeszteni, mert túl nagy a kereslet iránta. A megjelenésekor szinte azonnal elhasaló, majd alapos átdolgozást követően a videojátékok történetének egyik legnagyobb visszatérést bemutató Final Fantasy XIV-gyel azonban pontosan ez történt.

A már egyébként is tekintélyes felhasználóbázissal rendelkező MMORPG az elmúlt évben jelentős számú WoW-os játékos legfőbb turistacélpontjává, sőt nem egy esetben második otthonává vált. Ám mivel a szervereket - főként alkatrészhiány miatt - nem tudta a Square Enix olyan ütemben bővíteni, amit a létszámnövekedés megkívánt volna, a fent említett drasztikus lépésre kényszerült.

Hirdetés

Szerencsére már nem tart sokáig a kényszerszünet, Naoki Yoshida, aki a minap épp arra kérte a legutóbbi kiegészítő, az Endwalker mindössze két hetes csúszása miatt felháborodó játékosokat, hogy próbálják civilizált módon kifejezni nemtetszésüket, végre bejelentette, hogy január 25-től digitális formában ismételten megvásárolható lesz az alapjáték.

Ugyanazon a napon egy új adatközpont kezdi meg a működését az óceániai régióban, minek következtében január 26-tól újfent lehetségessé válik hogy egyik világból egy másikba költözzünk. Utazni viszont egyazon adatközpont különböző világai között csak egy majdani patch élesedése után lehet majd.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Yoshida ígérete szerint a Square Enix 2022 és 2023 folyamán is mindent megtesz majd az infrastruktúra megerősítése érdekében. Észak-Amerikában, Japánban és ami nekünk a legfontosabb, Európában is új adatközpontok fognak munkába állni, nálunk és a kiadó hazájában már idén júliusban, az Atlanti-óceán túloldalán pedig augusztusban.

Értelemszerűen a tartalomgyártás továbbra is kiemelt prioritás marad, hiszen nem elég a szerverkapacitást bővíteni, hogy több játékost tudjanak fogadni, egyúttal okot is kell adni arra, hogy sokáig maradjanak. A jövőbeli tartalmakról február végén fog mesélni a csapat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)