Hirdetés

A Kingdom Hearts III ellenére sem zárt jó pénzügyi évet a Square Enix

|

Túlságosan megszaladtak a költségek ahhoz képest, amennyit az eladásokból sikerült visszatermelni.

Hirdetés

Rendesen kiéheztette a rajongókat a kiadó, mielőtt idén januárban piacra dobta a Kingdom Hearts III-at, és nem is volt probléma a fogadtatással.

Hirdetés

Az áprilistól márciusig tartó pénzügyi év során megjelent még a Just Cause 4, a Shadow of the Tomb Raider, az Octopath Traveler, a Nier: Automata Xbox One-os változata, a Life is Strange 2 első két epizódja, néhány Final Fantasy variáció és port, illetve a Dragon Quest Builders 2, de sajnos becsúszott egy The Quiet Man és egy Left Alive is, amik csak vitték a pénzt. Nem tudni, egyenként mennyi fogyott ezekből, de összesen 26,55 millió játék kelt el.

Az eladások 7,62 százalékkal, a bevétel 8,2 százalékkal nőtt, de a profit 28,5 százalékkal csökkent az előző évhez képest, amit a kiadó azzal magyaráz, hogy az év során megjelent játékait költséges volt piacra vinni, és túl sokat költött a marketingre - 62,9 millió dollárral többet, mint a 2018-as pénzügyi évben.

A Square Enix úgy számol, hogy még kevesebb játékot fog eladni az aktuális pénzügyi évben: mindössze 18,27 milliót becsült. Csőben van a Final Fantasy VII Remake, a Romancing SaGa 3, a Battalion 1944, a Babylon's Fall, valamint a Crystal Dynamics, és az Eidos Montréal együttműködésében készülő Bosszúállók játék, amik akár mind megjelenhetnek 2020 márciusával bezárólag. Az E3 után várhatóan többet fogunk tudni, a kiadó is tart majd előadást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)