Hirdetés

Kivonul Oroszországból és bezárja fehérorosz irodáját a Wargaming

|

A World of Tanks mögött álló céget Fehéroroszországban alapították, emiatt még súlyosabb a döntés.

Hirdetés

Több mint egy hónapja tart az orosz-ukrán konfliktus, melyben a fehérorosz kormány is Putyin oldalán áll, így számos olyan cég, amely megszakítja üzleti kapcsolatait Oroszországgal, Belaruszból is kivonul. A Wargaminget 1998-ban hozták létre Minszkben, és mindaddig ott volt a központ, amíg 2011-ben el nem költöztették Ciprusra, de a fejlesztés zöme továbbra is a kiadó otthonában zajlott.

A mai napon bejelentették, hogy miután alaposan átgondolták a helyzetet, úgy döntöttek, sem Oroszországban, sem Fehéroroszországban nem kívánnak cégeket üzemeltetni vagy birtokolni, így mindkét térségből kivonulnak.

Hirdetés

Március 31-én a korábban a Wargaminghez tartozó, de most már a kiadóval semmilyen kapcsolatban nem álló Lesta Studióra ruházták át a játékok üzemeltetésének feladatát, azonban ebből az anyavállalat sehogy nem profitál, és a továbbiakban sem lát semennyi pénzt a változásból, sőt, jelentős pénzügyi veszteségekkel számol. A játékok egyelőre addig biztosan elérhetőek maradnak, amíg az átállás végbe nem megy, és nem tudják biztosítani dolgozóik biztonságát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Emellett a Wargaming minszki stúdiója teljesen bezár, az alkalmazottak végkielégítésben és támogatásban részesülnek.

A World of Tanks és World of Warships játékokkal ismertté váló csapatnak Guildfordban, Koppenhágában, Berlinben, Chicagóban, Párizsban és Kijevben is van stúdiója, de nem tudni, ezek átvesznek-e néhány most elbocsátott alkalmazottat. Azt követően, hogy a háború kitört, elbocsátották Szergej Burkatovszkij kreatív vezetőt, aki az invázió mellett szólalt fel, mivel ez ellentétben állt a cég elveivel, álláspontjával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)