Hirdetés

Kojima reagált a pletykára, miszerint megveszi őket a PlayStation

|

Hideo Kojima egy félrevezető tweettel hozta a frászt azokra, akik a PlayStation ökoszisztémán kívül játszanának a Death Stranding alkotóinak játékaival.

Hirdetés

Minden bizonnyal nincs vége a konzolgyártók közötti fegyverkezési versenynek, amiben különböző exkluzivitási szerződésekkel, vagy egyenesen egy-egy stúdió felvásárlásával igyekeznek biztosítani, hogy az ő gépüknek legyen a leginkább csábító játékfelhozatala.

A PlayStation is azt ígérte nemrég, hogy az ő részükről is számíthatunk további akvizíciókra, ma hajnalban pedig úgy tűnt, meg is van, melyik nagynevű stúdiót sikerült megszerezni. Ám kiderült, csak félreértés volt, hogy a Kojima Productions is a Sony belső stúdiójává válna.

A találgatás már annak kapcsán is elindult, hogy a PlayStation Studios honlapján lévő promóciós képre felkerült egy szekció, ami a Death Stranding: Director's Cut marketinganyagaiból származik.

Hirdetés

A kommunikációs lépést nem sokkal később a játékot fejlesztő Kojima Productions feje is követte, saját japán nyelvű Twitter-fiókjára is kiposztolva ugyanezt a képet.

A felvásárlás ténye nem sok gamert lepett volna meg, hiszen a Death Stranding készítése során szorosan együttműködött a Sony Interactive Entertainmenttel Hideo Kojima a Konamitól történő távozását követően újraalapított csapata.

Amellett, hogy a játékot a PlayStation sajtókonferenciáján jelentették be, a későbbi marketingtevékenységek túlnyomó részét is a Sony végezte, illetve a PS Studios kötelékébe tartozó Guerrilla Games által fejlesztett Decima motort használta a japán alkotócsapat is. Úgy tűnik, a Metal Gear sorozat alkotója korábbi munkaadójával történt zűrös szakítását követően inkább nem akarja hasonló módon elkötelezni magát egy cég mellett sem. Nem sokkal az eredeti tweet után ugyanis közzétett egy másik bejegyzést is, ami úgy szólt,

"Elnézést kérek a félreértését, de a Kojima Productions eddig is az volt, és a jövőben is független stúdió lesz."

Ezzel együtt nem kizárt, hogy Kojima valamilyen, további együttműködésről szóló megállapodást kötött a PlayStationnel, aminek keretein belül független partnerként, de továbbra is szorosan (vagy akár még szorosabban) együttműködik a kiadóval.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Új terület lehet például a kooperációjukban a PC-s megjelenések kezelése, ugyanis a Death Stranding mindkét kiadását az 505 Games hozta el a platformra, az utóbbi időszakban viszont már a PlayStation saját neve alatt is jelentetett meg játékot a Steamen és az Epic Games Store-on.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)