Hirdetés

Komoly akadály gördülhet a Microsoft elé az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán

|

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága szerint egyáltalán nincs rendben a nagy Microsoft-Activision akvizíció.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy a Microsoft fel akarja vásárolni a teljes Activision Blizzardot, de erre a hatalmas üzletre a világ különböző illetékes hatóságainak is rá kell bólintaniuk. Nemrég mi is beszámoltunk róla, a brazil hatóságoknál a Sony részletesen kifejtette, mi is a gond a dologgal, a Microsoft pedig tételesen próbálta cáfolni az állításokat. Közben azonban a többi ország malmai is elkezdtek őrölni, most épp az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága fogalmazta meg aggodalmait a 68,7 milliárd dolláros üzlet kapcsán.

Véleményük szerint ugyanis abban az esetben, ha létrejön az akvizíció, jelentősen csökkenni fog a verseny a játékstreaming, az előfizetős multiplayer szolgáltatások és a játékkonzolok piacán is.

Hirdetés

Külön kiemelték, hogy a Microsoft ebben a helyzetben akár árthatnak is a konkurenciának, ha például megtagadja tőlük a legnépszerűbb Activision Blizzard szériákat, például a Call of Dutyt - erre egyébként kevés az esély, a zöldek illetékesei nem győzik hangsúlyozni, hogy nem terveznek ilyet.

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága szerint a Microsoft jelenleg is piacvezető szerepben van a konzolok, a felhőszolgáltatások és a PC-s operációs rendszerek terén, ráadásul a különböző platformok erejét összefűzve még komolyabb térnyerésre számíthat az egész Xbox részlet - itt elsősorban a felhőalapú videojátékokban rejlő potenciálra gondoltak. A felhőalapú játékok piaca ugyanis most épül csak ki, és nagyon úgy fest, hogy a Microsoft mellett kevés babér teremhet másnak - legalábbis a brit hivatal szerint.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az ügy most tehát jelen pillanatban így áll. A Microsoftnak ezen a héten csütörtökig van ideje arra, hogy válaszoljon a kifogásokra. Ha ez nem történik meg, akkor automatikusan a következő szakaszba lép az eljárás, melynek során egy független szakértőkből álló testület mélyebben is megvizsgálja az esetleges problémákat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)