Hirdetés

Komoly bajban van a világ legnagyobb mozihálózata

|

Az AMC Theatres elvileg már megkongatta a vészharangot, ugyanis hamarosan elfogyhat a pénze.

Hirdetés

A koronavírus többek között a videojátékok, a sorozatok és a filmek gyártására is negatív hatással volt idén, ráadásul a járvány miatt világszerte rengeteg mozit és színházat kellett bezárni, ami értelemszerűen komoly bevételkiesés jelenthetett az üzemeltetőknek. A hírek szerint a világ legnagyobb mozihálózataként számontartott AMC Theatres például olyan rossz helyzetben van, hogy elméletileg csak egy méretes segélycsomag tudná garantálni a további működését.

A Variety számolt be arról, hogy az AMC Theatres benyújtott egy pénzügyi nyilatkozatot az USA kormányának, amiből kiderült, hogy 2021 januárjára ki fog fogyni a pénzkészlete, ha nem kap segítséget.

Hirdetés

A vállalat számításai szerint 750 millió dollárra lenne szükség ahhoz, hogy jövőre is folytathassák a tevékenységüket. A túlélés érdekében az AMC Theatres több lehetőséget is megvizsgál, és még az sem kizárt, hogy a jövőben más partnerekkel összeállva folytassa a munkáját. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő az, hogy az AMC Theatres vezérigazgatója, Adam Aron nagyon berágott a Warnerre azért, mert a stúdió az összes 2021-es premierjét egyből felteszi az HBO Max streamingplatformra is.

A szerencsétlen helyzet hátterében egyértelműen a koronavírus-járvány áll, aminek következtében a mozik látogatottsága óriásit zuhant. Hiába van nyitva rengeteg mozi a tengerentúlon, például októberben és novemberben 92%-os csökkenést mutattak a jegyértékesítések az egy évvel korábbi eredményekhez képest.

Ha még nagyobb bajba kerül az AMC Theatres, az akár komoly hatással lehet az egész iparra is, hiszen ha esetleg a későbbiekben bezárnak a vállalat mozijai, az még inkább a streaming felé terelheti a fogyasztókat. Még egyszer: a AMC Theatres a világ legnagyobb mozihálózata, ha ők buknak, az mindenkinek fájni fog a filmiparban. Utánuk egyébként az a Cineworld büszkélkedhet a második hellyel, ami a magyar Cinema City mozik mögött is áll. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)