Hirdetés

Dübörög a játékipar, derült ki a Konami pénzügyi jelentéséből

|

Nem véletlenül táplál nagy reményeket a játékipar tekintetében a japán cég, irigylésre méltó számokat tudtak produkálni a tavalyi évhez képest.

Hirdetés

Csak merje bárki is azt mondani, hogy haldokik a játékipar, miután rápillantott a Konami legújabb pénzügyi jelentésére. A 2018-as pénzügyi év első negyedévének számai hatalmas növekedést mutatnak. 

Hirdetés

A nemrég közzétett beszámoló alapján a cég bevétele 12,8 százalékot nőtt a 2017. június 30-ig terjedő negyedévben a tavaly ilyenkori számokhoz képest. A profit azonban még erőteljesebb növekedést mutatott, az adózás utáni érték 46,4 százalékkal magasabb, mint tavaly. 

Az alábbi ábrán a számok milliárd japán jenben értendőek. 

A Konami külön kitért a cég digitális szórakoztatóiparban elért teljesítményére. Ez a konzolos, mobilos és PC-s játékiparból, valamint a kártyajátékokból származó bevételeket jelenti. Itt is jelentős a növekedés a 2016-os kimutatáshoz képest.

Mindezek alapján továbbra is a digitális szórakoztatóipar a Konami legnagyobb bevételi forrása, innen származik a legmagasabb jövedelem és haszon is. Ezek alapján pedig teljesen érthető, hogy a cég hatalmas reményekkel tekint az egész évre, a mobilos játékiparból dől a pénz (tarol a Yu-Gi-Oh! Duel Links), a Super Bomberman R és a Pro Evolution Soccer 2017 továbbra is szépen muzsikál.

Természetesen mi is gratulálunk a pénzügyi sikerekhez, de azért ne felejtsük el, hogy a 2017-es pénzügyi évben egyelőre úgy tűnik, hogy már csak egy Pro Evolution Soccer 2018 és a Metal Gear Survive vár ránk, utóbbi ráadásul csak a 2018-as naptári év elején. A jelenlegi konzolgeneráció érkezése óta már megszokhattunk, hogy általában évi egy PES-t és egy Metal Gear játékot kapunk (2016-ban persze mindössze egy új PES-t), de talán ennél többre is képes lenne a kiadó. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)