Hirdetés

Hiába Kojima elvesztése és a Silent Hills törlése, a Konami szárnyal

|

Jelentős profitot hozott össze a Konami annak ellenére, hogy csak elvétve foglalkozik AAA játékok készítésével, és kipaterolta a Metal Gear sorozat atyját.

Hirdetés

Nem volt szép az, ahogy a Konami és Kojima elváltak, de a változás mindkét fél esetében pozitív hatással járt. Míg Kojima a Sony szárnyai alatt a Death Strandinget készíti, a Konami áttért a mobilos piacra, és 70 százalékkal növelte profitját az aktuális pénzügyi év 3. negyedében az előző évhez képest.

Bár a bevétel 8,5 százalékkal csökkent, a kiadás sokkal kisebb volt, így sikerült ugrást elérni. A Konami mobiljátékai különösen nagy sikerrel futnak, a Yu-Gi-Oh! Duel Linkset 25 millióan, a JIKKYOU Powerful Soccert 5 millióan töltötték le, de a korábban megjelent, 29 milliónál járó JIKKYOU Pawafuru Puroyakyu és a 7 milliós Professional Baseball Spirits A is jól teljesítenek. A Pro Evolution Soccer 2017 az elvárásoknak megfelelően teljesített, és a 3DS-es játékok is hozták a kötelezőt. 

Idén várhatóan három nagyobb játékot kapunk a cégtől: ezek a Super Bomberman R, a Metal Gear Survive és a PES 2018 lesznek. Egyik sem egy Silent Hills, de azért valami.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)