Hirdetés

Továbbra is köröket ver a PlayStation 4 a jelenlegi konzolgenerációra

|

A Sony gépének előnye majdnem akkora az Xbox One és a Wii U együttes eladásai előtt, mint ahányat összesen eladtak a Nintendo gépéből.

Hirdetés

A Sony büszkén újságolta az év elején, milyen sok PlayStation 4-et adtak el az ünnepi időszakban, a VGChartz nem hivatalos, de általában elég pontos adatai alapján pedig nem véletlen nem érkezett a válaszközlemény a többi gyártótól. 2016 végére ugyanis elképesztő hátrányt halmozott fel az Xbox One és a Nintendo Wii U.

Számításaik szerint mára az Xbox (27,95 millió) és a Wii U együttes eladásainál is 12 millióval több PS4 talált gazdára (53,8 millió), ami már kínosan közel áll a Nintendo legutóbbi otthoni konzoljának 13,81 milliós teljes játékosbázisához. A Switch bejelentése óta értelemszerűen elég kevesen vettek új Wii U-t, de ahogy az alsó, a havi konzoleladásokat összehasonlító grafikonból kiolvashatjátok, a Microsoft gépe sem tudta megközelíteni a Sony masináját és kétszázezer darab híján csak fele annyi példányban kelt el decemberben.

A tavalyi teljesítményhez képest egyébként mindkét nagy piaci részesedéssel rendelkező gép jobban fogyott, Xboxból nagyjából 160 ezerrel több talált gazdára, mint tavaly, a PlayStation-tábor pedig majdnem 350 ezerrel több új tagot szerzett az év utolsó hónapjában, mint 2015 decemberében. Ez pedig valószínűleg nem kis részben a PS4 Pro megjelenésének köszönhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)