Hirdetés

Annyira készülünk a következő generációra, hogy alig fogy a PS4 és az Xbox One

|

Már a sarokról figyelnek ránk a következő generációs gépek, így érthető a vásárlási hajlandóság esése, de a mostani zuhanás szokatlanul meredek.

Hirdetés

Közeleg a PlayStation 5 és az Xbox Series X gépek megjelenése, ez pedig fura helyzetet okoz a konzolpiacon. Jönnek a jobbnál-jobb, jelenlegi generációs játékok, de az emberek sem a konzolokat, sem a hozzájuk való szoftvereket és eszközöket nem veszik már, hiszen az újakra készülnek. A piac egyfajta limbóban lebeg ilyenkor. Ez korábban sem volt másképp, de ez az állapot most erősebb, mint bármikor.

Hirdetés

Az Xbox One és PlayStation 4 eladások 35 százalékot estek tavaly januárhoz képest, a játékos hardverek, szoftverek, kiegészítők és feltöltőkártyák eladásai pedig 26 százalékot zuhantak. A Niko Partners egyik elemzője, Daniel Ahmad ezt összehasonlította a 2013-as számokkal, amikor a PS3 és X360 leváltása közelgett.

"Érdekesség, hogy az NPD jelentései szerint a PS4 és az XB1 2020-as eladásai jelentősen alacsonyabbak, mint a PS3 és X360 eladásai voltak 2013 januárjában. A következő generációs gépek már itt vannak a kanyarban, de az esés így is mélyebb, mint amire számítottunk. A Switch mindezek mellett is szépen tartja magát."

Ahmad szerint a vásárlási hajlandóság esésében az is komoly szerepet játszik, hogy a PS4 és az Xbox One árai évek óta nem változnak. Akárhogy is, ezen is látszik, hogy ez az év a jelenlegi generáció hattyúdala.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)