Hirdetés

Konzolokra is beteheti a lábát a Steam?

|

Idáig alapvetésnek számíthatott, hogy a Steam egy PC-s piactér, de könnyen elképzelhető, hogy ez hamarosan megváltozik.

Hirdetés

Gabe Newell, a Valve fejese nemrég egy nyilvános panelbeszélgetésen válaszolt Új-Zélandon a rajongói kérdésekre. Itt szegezték neki azt a kérdést is, miszerint valaha elképzelhető-e az, hogy a Steam konzolokon is jelen legyen. Newell talányos választ adott:

"Év végén többet is megtudtok majd erről".

Mit jelenthet ez? Hamarosan már PlayStation és Xbox konzolokon is vásárolhatunk majd a Steam piacteréről? Fura megoldás lenne, hiszen miért is mondanának le a platformtulajdonosok arról, hogy kizárólag ők értékesítsenek saját felületeiken játékokat?

Hirdetés

Elképzelhető megoldás lehet például az, hogy a Valve csak így hajlandó saját címeit átültetni konzolra, és ennek függvényében kap majd valamiféle integrációt a Steam. Megdöbbentő volna, ha erről többről lenne szó, ténylegesen külön appot kapna a Steam konzolon, és nem csak a Xbox/PlayStation/Nintendo Store-on keresztül lehetne játékokat venni. 

Kíváncsian várjuk, milyen nagy bejelentéssel készül akkor év végére a Valve. Mivel a cég jó kapcsolatot ápol a The Game Awards rendezvénnyel, könnyen lehet, hogy itt teszik meg a nagy bejelentést. Egyelőre azonban semmi sincs kőbe vésve, nem szabad tényként kezelni a konzolos Steam érkezését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)