Hirdetés

Korábban milliárdos bevételt termelt, most az összeomlás szélén áll az Ethereum-alapú játék

|

Az NFT-k felfutásának egyik legnagyobb haszonélvezője, az Axie Infinity játékbeli tárgyai szinte teljesen elértéktelenedtek.

Hirdetés

A vietnámi fejlesztésű Axie Infinity sikeresen meglovagolta a kriptovaluták és az NFT-k trendjeit, de az elmúlt napok piaci változásai a játékra is erőteljesen hatottak. A Pokémonhoz hasonló játék több tárgyának értéke is közvetlenül függ a Bitcoin és az Ethereum árfolyamoktól, de azoknál jóval drasztikusabb értékcsökkenést tapasztaltak.

Hirdetés

Az úgynevezett Smooth Love Potions, vagyis röviden SLP játékbeli fizetőeszközként funkcionál, és az egykori csúcsértéket már régóta nem közelíti meg, viszont mostanra teljesen bedőlt a valuta. Az Axie Infinity egyik vezető fejlesztője megosztotta, hogy az SLP gyakorlatilag már egy centet sem ér, ha a 0,004 dolláros értékét kerekítjük.

Az Axie a play-to-earn, vagyis P2E játékok egyik úttörője, az egyik legjobb kripto-alapú játék, amiben NFT-ket lehet szerezni. Az SLP értékének teljes bezuhanásával azonban nehéz helyzetbe kerültek a fejlesztők, akik már több módszerrel próbálták elérni, hogy magasabbra kússzon a fizetőeszköz árfolyama. Még az Andoridra fejlesztett Axie Infinity: Origin is megjelent, ami lehet, hogy csak egy elkeseredett próbálkozás az Axie megmentésére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)