Hirdetés

Közel 190 dolgozót bocsátott el az Activision Blizzard, fájdalomdíjként Battle.net-ajándékkártyát osztogattak

|

Többtucatnyian is az élő eseményekért felelős osztályokról lettek kirúgva.

Hirdetés

Kedden több tucat alkalmazottját rúgta ki az Activision Blizzard, tudta meg a Bloomberg. Meg nem nevezett forrásuk szerint a cég teljes munkaerejének kevesebb mint 2%-át, így is közel 190 dolgozót érint a leépítés, ebből 50-et az e-sportért és élő eseményekért felelős osztályokról, de a Candy Crusht készítő King.comtól is elbocsátottak alkalmazottakat.

Így, a koronavírus-járvány közepette az event divíziót érintő döntés az élő eseményektől való eltávolodás világos jelének tűnik. Ahogy a cég szóvivője is nyilatkozta: játékosaik egyre inkább a digitális utat választják, ahogy pedig a sport-, rendezvény- és szórakoztatóiparnak, úgy az e-sport-szegmensnek is alkalmazkodnia kell a járványhoz. A Blizzard a múlt hónapban tartotta meg éves eseményét, a BlizzCont, a járvány miatt szemmel láthatóan is szűkebb keretek közt.

Hirdetés

A szóvivő azt is elmondta, hogy menesztett amerikai munkavállalóik legalább 90 napi végkielégítést, további egyévnyi egészségbiztosítást, munkahelyváltási támogatást (hogy ez pontosan mit jelent, azt nem részletezték), valamint 200 dollár értékű Battle.net-ajándékkártyát kapnak.

Februárban még arról beszélt Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója, hogy 2021-ben háromezer embert terveznek felvenni, főképp gyártási és fejlesztési oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)