Hirdetés

Közel száz év után először lesz nő a Disney elnöke

|

Az év végén távozó Bob Igert a komoly tapasztalattal bíró Susan Arnold váltja az igazgatótanács élén.

Hirdetés

Bob Iger, aki 2005 óta tartja kezében a gyeplőt, 16 év után veszi a kalapját és december 31-én hivatalosan is átadja a Walt Disney Company irányítását Susan Arnoldnak. Iger alatt sosem látott méretűre nőtt a szórakoztatóipari óriás, bekebelezve a Pixart, a Marvelt, a Lucasfilmet és végül, de nem utolsósorban a Foxot.

A távozó Iger utódja a Procter & Gamble, a McDonald's  és a Carlyle Group vezetésében is megfordult, mielőtt 2007-ben csatlakozott volna a Disney igazgatótanácsához, ahol 2018 óta független vezető igazgatói szerepet töltött be.

Hirdetés

Susan Arnold, akinek a tavaly kinevezett Bob Chapek ügyvezető igazgatóval kell majd együtt dolgoznia, így fogalmazott a közleményben:

"Az igazgatótanács elnökének számomra új szerepét elfoglalva alig várom, hogy tovább szolgálhassam a Disney részvényeseinek hosszútávú érdekeit, és együttműködhessek Bob Chapek CEO-val, aki a vállalat kreatív kiválóságának és innovációjának évszázados örökségére épít."

Susan Arnold

Igerrel együtt több prominens vezető is otthagyja a Disney-t: más célokat kerget ezentúl Gary Mars, a Disney Branded Television elnöke és kreatív igazgatója, felmondott Alan Braverman, a vállalat általános jogtanácsosa, de nem marad a helyén Alan Horn, a stúdiók vezetője sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)