Hirdetés

Leáll a Mixer, a Microsoft inkább a Facebook Gaminggel társul

|

Pontosan egy hónap múlva végleg elsötétül a Mixer, a Microsoft a Facebook Gaminggel együtt képzeli el a jövőt.

Hirdetés

Váratlan bejelentést tett a Microsoft: július 22-én teljesen lekapcsolják a Mixer nevet viselő saját streaming platformjukat (amelyet 2016-ban szereztek meg, akkor még Beam néven), eztán pedig a Facebook Gaminggel fognak együttműködni, ide tolják át teljes felhasználóbázisukat. 

Hirdetés

Phil Spencer, a videojátékos divíziójának fejese egy interjú során elmondta, hogy véleménye szerint mindebből csap profitálni fog az egész Mixer közösség, elvégre mostantól fogva egy jóval szélesebb nézőközösségnek gyárthatják majd a tartalmat a streamerek. Legyünk őszinték, a Mixernek nem sok esélye volt utolérni a YouTube-ot vagy a Twitchet, és még a két óriásnál némileg szerényebb Facebook Gaming is elérhetetlen távolságnak tűnt neki. 

Az elkövetkező hetekben végbemegy a teljes fúzió, az összes jelenlegi Mixer néző és streamer átkerül a Facebook Gaming rendszerére, a Mixer összes felülete is automatikusan ide fog átirányítani július 22-től fogva. Garantálják továbbá, hogy az összes Mixer streamer automatikusan partneri státuszt kap a Facebooktól, illetve a Mixer monetizációs programjának részesei úgyszintén biztos, hogy egyből hozzáférnek a Facebook-féle Level Up programhoz. Azok a nézők, akik Mixer Pro előfizetéssel, vagy bármilyen csatornaelőfizetéssel rendelkeznek, Xbox ajándékutalványokat fognak kapni. 

A nagy váltás egyébként azt is jelenti, hogy az xCloud rendszere is a Facebook Gamingre fog támaszkodni. A cél nyilván az, hogy a Facebookon nézett játékokat a jövőben egyetlen kattintás után azonnal elindíthassuk mi magunk is az xCloudon keresztül. Ez azért nem hangzik rosszul. 

Ninja, Shroud és a többi, elképesztő pénzekért a Mixerre csábított videós pedig mostantól szabadon streamelhet bármilyen platformon, akár a Twitchen is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)