Hirdetés

Leépítést hajtottak végre a PlayStationnél

|

A Sony Interactive Entertainment közel 90 alkalmazottjának vált feleslegessé a munkája.

Hirdetés

Aki olvasta a Sony legutóbbi pénzügyi jelentését az tudja, hogy a szállítási lánc problémái ellenére sincs komoly bajban a PlayStationnel is foglalkozó üzletág - hivatalos nevén a Sony Interactive Entertainment. Ennek ellenére a cég amerikai irodáiból közel kilencven munkatársnak mondtak fel nemrég az Axios üzleti lap beszámolója szerint. A döntés valahol érthető, ám az elküldött dolgozók szerint jobban is bánhatott volna velük a munkaadójuk.

Az elbocsátott, főleg értékesítő és marketinges szakemberek a játékipar egy fokozatosan visszaszoruló területén dolgoztak, és különböző boltokban adtak tanácsot a PlayStation szekció berendezésével kapcsolatban, illetve az ott dolgozóinak termékismeretét segítettek megalapozni.

Hirdetés

Így nem meglepő, hogy a digitális értékesítésre egyre jobban - többek között a megújított PlayStation Plusszal is - koncentráló cégnél kisebb figyelmet fordítanak a bolti eladásokra, ami a játékok tekintetében már 2019-ben a digitális csatornák mögé szorult, idénre pedig eljutottunk oda, hogy csak az eladott Sony-játékok kb. 35 százaléka volt dobozos.

Ennek ellenére a távozni kényszerült dolgozók közül volt, aki úgy nyilatkozott az Axiosnak, hogy csalódott a munkája elvesztése miatt. Szerinte az volt az igazán fájó pont, hogy a cég nem értesítette őket hamarabb a leépítésről, és érzése szerint a Sony nem fektetett elég energiát abba, hogy a munkatársainak megpróbáljon új feladatot találni a cégen belül. Ez az utóbbi kritika egyébiránt valamelyest jogosnak tűnik, mert az előfizetéses szolgáltatásai értékesítésére most is keres marketinges kollégát a PlayStation központi irodája.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)