Hirdetés

Legutóbb a Red Dead Redemption 2 nyitott olyan jól a briteknél, mint az Elden Ring

|

A FIFA és Call of Duty franchise-ok által uralt toplistán helyet kapott a FromSoftware eredeti IP-je is.

Hirdetés

Rengetegen várták az Elden Ring megjelenését, volt olyan vállalat is, ahol szabadságot kaptak az alkalmazottak, hogy a játék ne menjen a munka rovására. A FromSoftware legújabb alkotása pedig nemcsak eleget tett az elvárásoknak, de túl is szárnyalta azokat, és nem csak kritikai szempontból. A SteamSpy jóvoltából napvilágot látott számok alapján csak a Valve platformján több mint 5 millió példány talált gazdára az Elden Ringből, és akkor még szóba sem kerültek a konzolos változatok. 

A FromSoftware sikere a legújabb brit eladási listákon is megmutatkozik, a Game Sales Data aktuális statisztikái alapján a 2018-as Red Dead Redemption 2 óta nem nyitott olyan jól nem FIFA vagy Call of Duty szintű videojáték, mint az Elden Ring. A GSD szerint a játék eladásai teljesítménye 2,5-ször nagyobb, mint a szintén februárban, de egy héttel korábban elrajtoló Horizon Forbidden Westé

Hirdetés

A számok azt mutatják, hogy az Elden Ring eladásainak több mint 68 százaléka a digitális vásárlásokból származott, és itt a PC, valamint az Xbox-kiadások pörögtek a legjobban. Az Xbox esetében az eladott példányok nagyjából 85 százaléka volt digitális (amiben nagyban közrejátszhatott az Xbox Series S népszerűsége), míg a PC-n játszók körében 73%-ra rúg ez a statisztika. A PlayStation esetében kiegyenlítettek az arányok, majdnem 50-50%. 

Az Egyesült Királyság digitális eladásainak toplistája (február 26-i hét): 

  1. Elden Ring
  2. FIFA 22
  3. Horizon Forbidden West
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Horizon Zero Dawn
  6. Assassin's Creed Valhalla
  7. NBA 2K22
  8. Uncharted: The Nathan Drake Collection
  9. XCOM 2
  10. GRID Legends

Az Egyesült Királyság kombinált eladásainak toplistája (február 26-i hét): 

  1. Elden Ring
  2. Horizon Forbidden West
  3. FIFA 22
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Pokémon Legends: Arceus
  6. Horizon Zero Dawn
  7. Call of Duty: Vanguard
  8. Assassin's Creed Valhalla
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Ti lecsaptatok már az Elden Ringre vagy a Horizon Forbidden Westre?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)