Hirdetés

Lehet, hogy keveset tudsz erről a játékról, de az alkotói épp most gyűrték le az EA-t a tőzsdén

|

A Roblox egyre népszerűbb, és még csak pár napja van jelen a részvénypiacon, de máris komoly eredményeket ér el.

Hirdetés

Most már Roblox-részvénnyel is lehet kereskedni a New York-i tőzsdén: olyan jól sikerült a tőzsdére lépés, hogy 45 dolláros kezdeti árfolyamához képest 69,5 dolláros részvényárral záródott a március 10-i első nap, amivel 38,26 milliárd dollárra rúgott a Roblox Corporation részvényeinek értéke.

Viszonyításképpen: nemcsak hogy a Ubisoftot, a Take-Twót vagy a CD Projekt Redet, de még a 37,4 milliárd dolláros tőzsdei kapitalizációval bíró EA-t is sikerült ezzel lekörözni.

Annyit fontos ehhez hozzáfűzni, hogy nem nyilvános részvénykibocsátás, azaz IPO, hanem közvetlen listán útján került a Roblox Corporation tőzsdére - azaz nem lettek kibocsátva új részvények, helyette a meglévőket vitték piacra értékük növelése céljából.

Hirdetés

Emellett a cég közel sem számíthat idén akkora bevételre, mint mondjuk az előbb említett EA (1,4-1,5 milliárd vs. 5,8-6,1 milliárd dollár), ellenben a Robloxba fektetők a cég növekedési potenciáljában igenis bízhatnak.

Elvégre a Roblox játékostábora a járvány alatt még inkább megerősödött: 2020-ban a free-to-play játékkészítő platform átlagos napi játékosszáma 2019-hez képest 85%-kal nőtt, egészen 32,6 millió főre, ebből pedig naponta átlagosan 490 ezren költöttek el némi pénzmagot is.

Sőt, egy korábbi becslés szerint a mobilos verzió játékosai a megjelenés óta, 2020 októberével bezárólag már több mint 2 milliárd dollárt csengettek ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)