Hirdetés

Lehet, hogy nem fogynak majd úgy az új konzolok, mint a PS4 és az Xbox One

|

Egy iparági elemző szerint a PlayStation 5 és az Xbox Series X kevésbé lesznek népszerűek, mint a Sony és a Microsoft jelenlegi gépei.

Hirdetés

Valószínű, hogy technológiai fejlesztések ide vagy oda, a játékkínálat fogja eldönteni, ki milyen konzolt vesz a közeljövőben. A Sony nem finomkodik, számos ígéretes játékot ad ki exkluzívan PS5-re, de az Xbox Game Studios csapatai még legalább 2021 végéig One-ra is fejlesztenek, így a Microsoft gépeit és exkluzívjait preferálókon nem lesz akkora a nyomás, hogy mihamarabb váltsanak.

Hirdetés

Piers Harding-Rolls elemző szerint a következő generációt is a PlayStation fogja nyerni. Másokkal ellentétben nem gondolja, hogy a konzolok veszítenek erejükből, az üzleti modellek, a hardveres és szoftveres újítások meggyőzik majd a játékosokat, hogy legalább egy generációig még ne engedjék el az otthoni játékgépeket.

Növekedésben azonban nem hisz: szerinte 2024-re a PlayStation 5 66 millió, az Xbox Series X 37 millió példányban fogyhat, melyek összege kevesebb, mint amennyit PlayStation 4-ből és Xbox One-ból értékesítettek négy év alatt (összeadva 109 milliót). Úgy véli, az idei év végén a PlayStation 5-ből 4,6 millió, az Xbox Series X-ből 3,3 millió talál gazdára, és mindkettő 450-500 dolláros áron kerülhet forgalomba, ami forintba átszámolva, adóval együtt 156-173 ezer jelenlegi árfolyamon.

Hozzátette, most, hogy az Xboxnál is a játékoké a főszerep, nem indul akkora hátrányból, mint az aktuális generációban, de a PS előnye még így is sokkal nagyobb, játékfelhozatala lényegesen csábítóbb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)