Hirdetés

Lemásolják a Minecraftot, hogy NFT-kkel szennyezzék az élményt

|

"Ne legyen kétségetek: ez bizony a web2 és a web3 viadala" - hangzott el az NFT-kre épített Minecraft-klón fejlesztőinek csatakiáltása.

Hirdetés

A Mojang pár nappal ezelőtt kategorikusan kijelentette, hogy semmilyen NFT-t nem enged be a Minecraftba, feldühítve ezzel több tucat NFT-kel seftelő szerencsejátékfüggőt. A legnagyobb károsultja a kijelentésnek az NFT Worlds nevű banda, akik Minecraft seedeket árusítottak tokenek formájában.

Nem kellett sok idő, már meg is jött a válasz egy sértődött "na, akkor majd megcsináljuk a magunk játékát" formájában.

Hirdetés

Az NFT Worlds először tudatni akarta a világgal, hogy a tech-tér egyik leghatalmasabb cége, a Microsoft nem ért az innovációhoz, és hogy hatalmas visszalépéseket szorgalmaznak a világ fejlődését tekintve. Miután befejezték a crypto-hívők zsebkönyvének felolvasását, gyorsan be is jelentették, hogy saját platformot építenek.

"Fejest ugrunk egy új játék fejlesztésébe, aminek mechanikái mindenkinek ismerősek lesznek. Ez viszont egy modernizált élmény lesz, aktív fejlesztői támogatással, ami évek óta hiányzik a Minecraftból."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Miután kiadták magukból az összes keserűséget, gyorsan megígérték, hogy ez nem egy nyílt forráskódú Minecraft-klón átdolgozása lesz, hanem egy teljesen egyedi, alapjaitól felépített termék.

"A játékdizájn és a vizuális stílus hasonló lesz, de a grafikai megvalósítás, és a teljesítményoptimalizálás lehetővé teszik majd, hogy egy mindenki számára könnyen elérhető platformot kínálhassunk. A legjobb az egészben, hogy így teljesen elszakadunk a Microsoft és a Mojang által erőltetett Minecraft szabályoktól."

Hozzátették, hogy az ő játékuk teljesen ingyenes lesz, nem kell majd hozzá bankkártya, vagy bármi más, és a crypto iránt nem érdeklődő játékosok számára is élvezhető lesz.

"Ne legyen kétség: ez a web2 és a web3 viadala. A játékosok által birtokolt és irányított piacért küzdünk, ahol mindenki profitálhat a rendszerhez való hozzájárulásával. Tudjuk, hogy egy hatalmas feladatot vállaltunk."

A legszebb az egészben egyébként, hogy a projektjükkel kapcsolatos hosszas tweetfolyam végén még a saját követőik is erősen kételkednek az ígért lehetőségekben. Persze minden megtörténhet: lehet, hogy 2 év múlva mind itt ülünk, és az NFT Worlds-ös avatárjainkkal együtt kapálgatjuk majd a pixelföldjeinket (mondanám, hogy rezzenésmentes arccal írtam le a fenti sort, de hazudnék).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)