Hirdetés

Méretes állami támogatást kap a lengyel játékipar

|

Több mint nyolc millárd forintnak megfelelő támogatást ad a lengyel kormány az ország játékfejlesztőinek, amiből jelentős részt kap az ipart az országban felvirágoztató CD Projekt RED is.

Hirdetés

Úgy tűnik, a lengyel kormány komolyan gondolja, hogy az országban ténykedő fejlesztők a játékiparban komoly, a Witcher 3-éhoz hasonló sikereket érhetnek el, így komoly pénzeket fektet az iparágba. Nemrég egy 116 millió zlotys csomag kiutalását jelentették be, amiből összesen 38 projektet támogatnak majd.

"Modernizálni szeretnénk a lengyel gazdaságot, (...) főleg azokon a területeken, ahol a legtöbb intellektuális potenciál és növekedési lehetőség van"

- mondta Jarosław Gowin lengyel miniszter. Pletykák szerint értelemszerűen a CD Projekt RED akaszthatja majd le a legnagyobb állami támogatást, aminek kapcsán korábban érdekes pletykák láttak napvilágot. A pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok ugyanis néhány nagyon izgalmasnak tűnő, valószínűleg a Cyberpunk 2077-hez készülő technológia koncepcióját írták le.

Alighanem a Techland is kap valamennyit, illetve a feltörekvő indie csapatoknak is jut. Ennek csak örülhetünk, szeretjük a lengyel játékipar termékeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)