Hirdetés

Lengyelországban nyit új stúdiót az Epic Games

|

Egy Unreal Engine 5-re épülő, vadonatúj projekten fognak dolgozni Varsóban.

Hirdetés

Az elmúlt években Lengyelország kiemelt figyelmet fordított a játékipara fejlesztésére, így a CD Projekt RED-nek (The Witcher-széria, Cyberpunk), a 11 Bit Studiosnak (This War of Mine, Frostpunk) és a Bloober Teamnek (Layers of Fear, The Medium) is otthont adó ország vonzó célpont lett a befektetők számára.

Ezúttal az Epic Games jelentette be, hogy a 2019-es németországi terjeszkedés után egy teljesen új stúdiót nyit Varsóban, amely kimondottan az eredeti, önálló élményekre koncentrál majd. Az egyelőre név nélkül futó alakulat a Plastic demócsapat bővítésével jön létre, akik korábban olyan projekteket tettek le az asztalra, mint a Datura, a Bound, vagy a Linger in the Shadows.

Hirdetés

Az új stúdió az Epic Games kiadórészlegével együttműködve veti bele magát a munkába, bármi is legyen az.

"Az Epic örömmel osztja meg, hogy bővítjük csapatunkat, és egy új, lengyelországi székhelyű játékstúdiót indítunk. Ez az új stúdió olyan eredeti, önálló élmények létrehozására fog összpontosítani, amelyek a grafika és a játékfejlesztés határait feszegetik."

- írja az Epic közleménye. Magyarán, ha konkrétumot nem is kaptunk, ígéretből azért nincs hiány. A beharangozó alapján semmiképp sem egy újabb Fortnite DLC-ről van szó, de a grafikára vonatkozó utalás miatt nem lennénk meglepve, ha a lengyel csapat munkája valamilyen módon kapcsolódna az Epic Games új generációs játékmotorjához, az Unreal Engine 5-höz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezt látszik alátámasztani, hogy a karrieroldalon megosztott vezető grafikai motor programozó állás leírásában ott szerepel, hogy a sikeres jelentkező az Unreal Engine 5 határait fogja feszegetni. Cikkünk írásakor egyébként 5 pozícióba keresik a jelölteket, ide kattintva tudod böngészni őket.

Azt sem szabad továbbá elfelejteni, hogy az Epicnek nagy tervei vannak a metaverzummal, amibe már a Sony is befektetett, így nem kizárt, hogy az új stúdió valami ezzel kapcsolatos projektet vesz majd a hóna alá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)