Hirdetés

Ezért kellett bezárni a Lionhead Studiost?

|

A jelek szerint több vevő is érdeklődött a fejlesztőcsapat után, de a Microsoft nem akarta elengedni a Fable jogokat.

Hirdetés

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír márciusban, hogy a Lionhead Studios bezárja kapuit, a Microsoft pedig törli a Fable Legendset a naptárból. Azóta sem derült ki pontosan, hogy milyen dolgok álltak a háttérben, de most néhány érintett nyilatkozott az ügyben.

Azt tudjuk, hogy a Sony állásbörzét tartott a Lionhead egykori dolgozói számára, azonban kiderült, hogy a stúdiót egyben is elvitte volna néhány jelentkező. A forrás szerint "a videojátékos ipar legnagyobb nevei" álltak sorba, és hivatalos ajánlatot tettek a Fable jogokért és a stúdióért is. Bár neveket nem árultak el, a Kotaku UK értesülései szerint több száz milliós ajánlatok is érkeztek, a Microsoft azonban nem állt kötélnek és nem adta el a Fable IP-t.

A Fable nélkül pedig jóval kevesebbet ér a Lionhead, hiszen csak úgy kezdhetnének úgy játékba (vagy kaparhatnák össze a Legends hamvait), ha kifizetik a jogdíjakat a Microsoftnak, így pedig aligha lenne jövedelmező befektetés egy új játék. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)