Hirdetés

Folytatódik a loot box botrány, most épp Hollandiában

|

Tíz népszerű, loot boxokat is tartalmazó videojátékot vizsgáltak ki Hollandiában, négyüknél pedig problémák is adódtak.

Hirdetés

A holland videojátékokban és szerencsejátékokban egyaránt illetékes hatóságok megállapították, hogy a 'Better Gaming' megállapodás jegyében négy játéknak is változtatnia kell az azokban található loot box rendszeren.

Hirdetés

A négy "megbukott" játék kilétét még nem hozták nyilvánosságra, viszont az NOS holland hírügynökség értesülései szerint nyolc hetük van arra, hogy a megállapodás értelmében változtassanak a jelenlegi rendszeren. Persze, akár figyelmen kívül is hagyhatják az egészet, ugyanis a következmények (jelenleg) pusztán a játékok Hollandiában történő forgalmazását érintenék.

A hatóságok szerint a négy produktum problémás részei "olyan elemeket tartalmaznak, melyek a szerencsejátékok világában is megtalálhatóak". Mindegyik játék olyan, valódi pénzért (is) megvehető loot boxokat is tartalmaz, amiknek tartalmát a tulajdonos elcserélheti, így jutva gazdasági haszonhoz.

Az említett hatóság igazgatója, Marja Appelman szerint direkt úgy tervezték meg ezeket a véletlenszerű csomagokat, hogy a vizuális- és hanghatások, meg persze a nyitások mellé társuló kielégíthetetlen érzés arra ösztönözze a játékosokat, hogy sorra vegyék azokat.

A holland hatóságok ugyan nem publikálták a problémás játékok neveit, ha azok viszont nem változtatnak a rendszerükön két hónapon belül, akkor nyilvánosságra hozzák őket. Az NOS információi szerint az érintett játékok a Dota 2, FIFA 18, PUBG és Rocket League lehetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)