Hirdetés

A videojáték-ipar veteránjai közösen szeretnék szabályozni a loot boxokat

|

Több szakértő is úgy véli, hogy muszáj tenni valamit az ügy kapcsán, mielőtt még nagyon eldurvulna a helyzet.

Hirdetés

Sok fejlesztő szívesen pakol loot boxokat a különböző játékokba, azonban az utóbbi időkben elég nagy port kavarnak ezek a dobozkák. Egyre többen érzik úgy, hogy a szerencsejátékra épül az egész rendszer, és így megoldást kell találni erre a problémára.

Hirdetés

A jogi ügyekkel foglalkozó Wiggin rendezett egy zártkörű beszélgetést nemrég, ahol több videojáték-ipari veterán is megszólalt a loot boxok kapcsán. Egy szakértő szerint például nagyon gyorsan szabályozni kéne a dolgot szakmán belül, ugyanis ha a kormányok teszik meg azt, akkor az elég komoly csapás lesz az ipar számára.

A résztvevők nem igazán foglalkoztak azzal, hogy Belgium betiltotta a loot boxokat, mert az szerintük csak szimpla figyelemfelkeltés, viszont szerintük egy nemrég megjelent ausztrál kutatás a dobozokról és azok pszichológiai hatásairól már hozzájárulhat egy esetleges kormányzati intézkedéshez.

A Gamesbrief alapítója, Nicholas Lovell úgy gondolja, hogy a brit játékiparnak össze kell fognia és szabályoznia kell a loot boxokat. Azonban ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen nem egyértelmű, hol kell meghúzni a határt, és pontosan milyen játékbeli apróságok tartozhatnak bele ebbe a kategóriába. Szóba került még egy olyan megoldás is, ami megakadályozná, hogy a gyerekek vásárolhassanak a játékban, illetve a korhatár-besorolást is növelni lehetne a loot boxokat tartalmazó alkotásokban.

Egy résztvevő a GamesIndustry.biz-nek elárulta, hogy szerinte már elkéstek az önszabályozással, és a kormányok mindenképp szabályozni fogják a dolgot, akár szeretné azt a játékipar, akár nem. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne kezelni ezt a problémát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)