Hirdetés

Egy brit parlamenti vizsgálóbizottság szerint szigorúbban kéne szabályozni loot boxokat

|

Szerintük a videojátékipar szereplőinek működése igen megbízhatatlan és átláthatatlan, készítettek is egy 84 oldalas jelentést is a vizsgálatokról.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság kormánya ugyan vizsgálódott abban az ügyben, hogy szerencsejátéknak számítanak-e a loot boxok, de végül arra jutottak, hogy a digitális kiegészítőket tartalmazó ládák nem tartoznak ebbe a kategóriába. A kormány digitális világért, kultúráért, médiáért és sportért felelős részlege ennek ellenére lefolytatott egy vizsgálatot, jelentésükben pedig szigorításokat szorgalmaznak. 

Hirdetés

A fejlesztők, kereskedők és persze a sokat emlegetett brit tudósok bevonásával zajló vizsgálat eredményeként, a bizottság egy 84 oldalas jelentésben taglalta, hogy a játékipar képviselői legtöbb esetben híján vannak a becsületességnek és az átláthatóságnak. A dokumentumban felhívják a figyelmet arra, hogy a vállalatoknak sokkal nagyobb felelősséget kéne vállalnia a termékeik kapcsán. A kormány döntését is bírálták és felszólították az Egyesült Királyság Szerencsejátékért Felelős Bizottságát, hogy készítsenek és hozzanak nyilvánosságra egy dokumentumot, amiben pontosan kifejtik, hogy miért nem számít szerencsejátéknak a loot box. 

A jelentésben kiemelték, hogy a gaming hosszú távú hatással bír a társadalomra, minek következtében sokkal szigorúbban kéne venni a korhatári megkötéseket. Ezek mellett ugyanúgy, ahogy a korhatár besorolást, a loot box tartalmat is fel kéne tüntetni a játékokon. Ez egyelőre még csak egy jelentés, innentől a brit parlamenten múlik, hogy mit kezdenek az üggyel, nekik mostanában vannak súlyosabb problémáik is, szóval lehet, hogy még várni kell, mire előrelépés történik az ügyben (ha egyáltalán történik).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)