Hirdetés

Még nincs vége: most a svédek akarják szerencsejátékká nyilvánítani a loot boxot

|

Ez pedig azért különösen izgalmas, mert az egész botrányt kirobbantó Star Wars Battlefront 2-t pont egy svéd csapat készítette.

Hirdetés

Gondolhatnánk, hogy csak múló balhé volt a novemberben kirobbant loot box botrány de nem mindenki tett azonnal lépéseket.

Hirdetés

Először Belgium, majd Franciaország és Új-Zéland is elkezdett foglalkozni a véletlenszerű tartalmakat adó dobozok ügyével. Vegyes döntések születtek, mint azt a linkekre kattintva olvashatjátok. A következő a sorban Svédország, ugyanis Ardalan Shekarabi svéd miniszter bejelentette, felkéri a hatóságokat, hogy vizsgálják meg a loot boxokat, és döntsék el,  szükség van-e a vonatkozó jogszabályok módosítására.

"Azon dolgozunk, hogy a játékpiac feletti irányítást minél hamarabb visszanyerjük, és biztosíthassuk, hogy a svéd fogyasztóvédelmi szabályok a gaming minden résztvevőjére vonatkozzanak."

- nyilatkozta. A cél, hogy 2019 januárjára meglegyen a szabályzás. Jelenleg az a gond, hogy a loot boxok nem adnak semmilyen valódi értéket, ezért nem vonatkozik rájuk automatikusan a szerencsejátéktörvény. Kíváncsian várjuk, hova fut ki az ügy, mi lesz a döntés és milyen következményekkel jár. A játékfejlesztők nem aggódnak, hogy el fognak tűnni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)