Hirdetés

Az összes Machinima videó eltűnt a YouTube-ról

|

Többek között Felicia Day Dragon Age websorozata is áldozatául esett a tisztogatásnak.

Hirdetés

Több mint 10 évvel ezelőtt, még 2006-ban jött létre a Machinima, az egyik első MCN, mely különböző tartalomgyártók videóit gyűjtötte össze és tette közzé a nagyobb elérés érdekében. Valószínűleg ti is találkoztatok a logóval, még ha nem is tudtátok, mihez kapcsolódik.

Hirdetés

A héten az AT&T-hez és a WarnerMediához tartozó Otter Media felvásárolta a Machinimát, és a YouTube csatornán található összes videót eltüntette. Néhány tartalomgyártó az új tulajdonos által üzemeltetett Fullscreenhez kerül át, másokkal azonnali hatállyal szerződést bontottak - sorsáról mindenki egy e-mailből értesülhetett. A Felicia Day által írt Dragon Age: Redemption sorozat is a kukában landolt, mint arról a színésznő sajnálattal beszámolt.

A törlés (vagy a videók privátra állítása) hátterében Lawrence Sonntag, az Inside Gaming csapat egykori tagja szerint az áll, hogy a Warnernek nem áll módjában a szerzői jogokat minden egyes anyag esetében ellenőrizni, és a problémát most így tudta gyorsan és egyszerűen megoldani.

A Machinima működése egyébként nem volt botrányoktól mentes. 2014-ben bújtatott reklámkampány miatt kaptak elmarasztalást, de az általuk a videósokkal kötött szerződések kapcsán is volt mit kifogásolni. A csatorna most üresen áll, 12,4 millió feliratkozóval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)