Hirdetés

Magabiztosan uralja az Nvidia a videokártyák piacát

|

A cég pénzügyi beszámolója és egy arra épülő kutatás szerint az elmúlt negyedévben eladott videokártyák 80 százaléka a céghez köthető.

Hirdetés

Noha az AMD sokkal jobb reputációnak örvend manapság, mint pár évvel ezelőtt, még sok víznek kell lefolynia a Dunán, mire videokártyái népszerűsége utoléri a konkurensét. Az NVIDIA folyamatosan növeli befolyását a GPU-k piacán, és ez valószínűleg a hamarosan bemutatkozó következő generációs kártyák esetében sem lesz másképp - legalábbis erre engednek következtetni az idei bevételeik.

Hirdetés

Jon Peddie egy kutatásban összehasonlította az Nvidia GPU-ból származó bevételeit, és ez alapján nézte meg, hogy mekkora a cég piaci részesedése; eszerint a zöldek 2020 eleje óta újabb 5 százalékkal növelték tortaszeletüket. Öt GPU közül, ami PC-be kerül, 4 tőlük származik, ez viszont nem azt jelenti, hogy az AMD-nek ne lenne sikere, már csak azért sem, mert hosszú évek óta szolgálja ki a Microsoft és a Sony konzoljait.

Mindkét cég növelte eladásait a legutóbbi negyedévben: míg az AMD 8,4 százalékkal teljesített jobban az első negyedévhez képest, addig az Nvidia szereke 17,8 százalékkal szaladt meg. Az évnek pedig még egyáltalán nincs vége, sőt ami azt illeti, most jönnek csak az izgalmas események videokártya fronton, hiszen a gyártó szeptemberben bejelenti az Ampere alapú RTX 30xx generációját, amelyet valószínűleg az RTX 3090 vezet majd zászlóshajóként.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)