Hirdetés

Magyar játékeladási toplista - nem volt elrettentő ereje a mikrotranzakcióknak

|

Hiába volt az EA elleni panaszoktól hangos az internet, a Star Wars Battlefront II így is tarolt a hazai dobozos játékeladások tekintetében.

Hirdetés

Sokan tették fel a kérdést, hogy mi lehet a legjobb módszer az olyan, a játékosoknak nem tetsző üzleti modellek elleni tiltakozásra, mint ami a Star Wars Battlefront II-ben is megjelent. Sokan a bojkottot tartották a legjobb ötletnek, de ahogy az 576 KByte múlt heti eladási adatai is mutatják, erre nincs túl sok esély.

Hirdetés

A DICE új lövöldéje a rengeteg negatív PR ellenére is köröket vert minden más játékra az első hétvégéjén. Az EA-nek egyébként a Battlefront II nyitánya nélkül is kifejezetten erős hete lett volna, a második helyet megszerző FIFA 18 mellett a The Sims 4: Cats and Dogs például megszerezte a hatodik pozíciót. De még a nem túl acélosan sikerült Need for Speed Payback is a tizedik legnépszerűbb cím tudott lenni egy héttel a debütálása után. Újonc még egyébként a Pokémon Ultra Sun és Ultra Moon, amiknek az együttes eladási adataik - valljuk be, fura lenne külön kezelni őket - a kilencedik helyre voltak elegendőek.

Új játékok

1. Star Wars Battlefront II
2. FIFA 18
3. Assassin's Creed Origins
4. Call of Duty: WWII
5. Grand Theft Auto V
6. The Sims 4 Cats and Dogs
7. Rainbow Six Siege
8. Minecraft
9. Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon
10. Need for Speed Payback

Az új Star Wars játék egyébként a használt toplistán is érezteti a hatását: a 2015-ös Battlefront felbukkanásával a negyedik helyen. A másik könnyen megfigyelhető trend, hogy az exkluzív játékok közül a PlayStation-címek a legkelendőbbek, az Uncharted harmadik és negyedik része mellett a Gran Turismo 5 is befért a top 10-be.

Használt játékok

1. FIFA 17
2. Watch Dogs
3. Uncharted 4: A Thief's End
4. Star Wars Battlefront
5. LEGO Marvel Super Heroes
6. Mafia III
7. Uncharted 3: Drake's Deception
8. Battlefield 3
9. Gran Turismo 5
10. Medal of Honor

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)