Hirdetés

Már 1300 dolgozó írta alá a Bobby Kotick lemondását követelő petíciót

|

Az Activision stúdióinak tagjai munkahelyük kockáztatásával írják alá a követelést.

Hirdetés

Áll a bál az Acitivison elnöke körül. Bobby Kotickot súlyos vádak érték, melyekre így vagy úgy, de felelnie kell majd. Amíg várjuk a hivatalos választ, addig a kiadó stúdiói nem tétlenkednek: a Blizzard és a többi csapat tagjai egy kivonulással követelték Bobby lemondását, utána pedig egy petíciót is indítottak ugyan ezen célból.

Ez utóbbi komolytalannak tűnhet, de itt nem egy névtelen klikkgyűjtésről beszélünk: a dolgozók a nevükkel írják alá a nyilatkozatot, így minden résztvevő az állását kockáztatja.

Hirdetés

A hír írásának pillanatában 1337 név szerepel a kérelmen, ami egyébként egy Google Docs dokumentumon keresztül publikusan is látható.

"Mi, alulírottak már nem bízunk Bobby Kotickban, mint az Activision Blizzard ügyvezető igazgatójában. A viselkedéséről és tevékenységéről napvilágot látott információk összeegyeztethetetlenek azokkal az értékekkel, melyeket elvárunk vezetőinktől, és szembemennek azon kezdeményezésekkel, melyeket kollégáink elindítottak.

Azt kérjük, hogy Bobby Kotick mondjon le az Activision Blizzard igazgatói posztjáról, és hogy a részvényesek megválaszthassák az új igazgatót beleszólása nélkül, akiről tudjuk, hogy birtokolja a szavazati jogok jelentős részét."

Az 1337 aláírás alig több, mint a cég teljes munkaerejének 12 százalékát képviseli. Mindeközben az ABK Workers Alliance (az Activision Blizzard King dolgozók szövetsége) elindított egy külsős, Change.orgos petíciót is, amin keresztül a játékosok is hangot adhatnak véleményüknek. A támogatói petíciót jelenleg több mint 11 000-en írták alá.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A dolgozókon és a támogatókon túl egyébként a részvényesek egy apró százaléka is felemelte hangját Bobby Kotick ellen, de tekintettel arra, hogy a többség még mindig kiáll Bobby mellett ez önmagában nem jelent sokat. Persze a részvényesek többségének hozzáállását még komolyan megfordíthatja, hogy az Xbox és a PlayStation vezetősége sem nézi már jó szemmel a történéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)