Hirdetés

Már a GameStop szerint is a kriptovaluták és az NFT-k jelentik a jövőt?

|

Úgy fest, a legnagyobb videojátékbolt-hálózat is lát fantáziát a legújabb trendekben.

Hirdetés

Valószínűleg már a kriptovaluta-láznak sem kifejezetten örült a játékosok egy jókora része, ugyanis részben a bányászok is felelősek azért, hogy nem egyszerű normális áron új videokártyához jutni.

Aztán egyre jobban elterjedtek a szintén a blokkláncot használó NFT-k, és a jelek szerint néhány kiadó és stúdió úgy érezte, pont ez kell a játékosoknak. A terv sajnos (vagy szerencsére) nem igazán vált be, a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztői meg is kapták a magukét, ahogy a Ubisoft is. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Square Enix elnökének nagyon is bejönnek a nem helyettesíthető tokenek, sőt még a Konami is rákapott a dologra.

Hirdetés

A The Wall Street Journal beszámolója alapján pedig a jól ismert, ám szebb napokat is látott GameStop is fel akar szállni az NFT-vonatra. A jelentés szerint ugyanis az üzletlánc egy több mint 20 főből álló csapatot bízott meg azzal, hogy létrehozzon egy virtuális piacteret, ahol szintén virtuális tárgyakat árusítanának, nagy valószínűséggel skineket és játékbeli cuccokat. A hírek szerint a cég már meg is próbált rávenni fejlesztőket és kiadókat arra, hogy NFT-ket áruljanak majd ezen a piacon.

Az sem kizárt, hogy a GameStop kriptovalutákkal foglalkozó cégekkel köt majd szerződést annak érdekében, hogy fejleszthessék a technológiát, és olyan játékokba fektethessenek bele, amelyek NFT-ket használnak. A The Wall Street Journal szerint több tízmilliós vállalkozásról lehet szó, amibe egy tucatnál is több másik vállalatot vontak be.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Alapvetően érthető, hogy miért lehet az NFT-k egyik potenciális célcsoportja a játékosok közössége, hiszen sok gamer már eddig is kisebb vagyonokat költött virtuális skinekre és egyéb játékbeli tartalmakra, de ha figyelembe vesszük a játékipar szereplőinek eddigi próbálkozásait, na meg az arra érkezett reakciókat, lehet, hogy kőkemény falba fognak ütközni a tokenek ezen a piacon jövőben. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)