Hirdetés

Már a Microsoft is blokkláncalapú játékfejlesztésbe fektet

|

Miközben mindenki az Activision Blizzard felvásárlásával van elfoglalva, a Microsoft folytatja terjeszkedését.

Hirdetés

A koreai központú Wemade-et 2000-ben alapították azzal a fókusszal, hogy elsősorban PC-s és mobilos videojátékokat fejlesszenek. Az egyik legismertebb szellemi tulajdonuk a Mir névre hallgató MMO sorozat. Ennek a legújabb epizódja, a Mir 4, blokklánc támogatással jelent meg, magyarán a játék fontos eleme, hogy tele van NFT-kkel. A Microsoft most ebbe a vállalatba invesztált bele egy komoly összeget.

A VGC jelentéséből derült ki, hogy a Microsoft, több másik céggel együtt fektetett pénzt a Wemade-be. A koreai vállalat összesen 46 millió dollárral lett gazdagabb, amiből a redmondiak 14,8 millió dollárral (kb. 6,1 milliárd forinttal) vették ki a részüket.

Hirdetés

A Wemade-nek eltökélt szándéka, hogy átalakítsák a mindennapi játékokat blokklánc alapú technológiával, és hogy a saját fizetőegységüket, a Wemix coint elfogadott fizetőegységgé tegyék a hasonló játékokban.

Érdekes fejlemény ez annak tükrében, hogy a Microsofttól eddig inkább tartózkodó kommentek érkeztek a témával kapcsolatban, bár a Wemade-be fektetett pénzt egy kísérletként is felfoghatjuk. Ez az összeg jelentéktelennek mondható a Bethesda vagy pláne az Activision Blizzard árához képest, tehát a legrosszabb esetben is kevesebb mint 15 milliót buknak a redmondiak. Ha viszont jövedelmezőnek bizonyulnak a koreai csapat fejlesztései, akkor ők is részesedni fognak belőlük.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)