Hirdetés

Már a tőzsdefelügyelet is nyomoz az Activision Blizzard ellen

|

Tovább gyűrűzik a nyári botrány, még a vezérigazgatót is beidézték.

Hirdetés

Az Activision Blizzard körül még júliusban robbant ki egy komoly botrány, miután Kalifornia állam hivatalosan is vádat emelt a cég ellen a női alkalmazottak zaklatása, mérgező munkahelyi környezet fenntartása és a különböző csoportokat ért diszkrimináció miatt.

Az eljárást az igazságos foglalkoztatásért és lakhatásért felelős hatóság (Department of Fair Employment and Housing - DFEH) kezdeményezte, most viszont egy szövetségi hatáskörű szerv, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) indított nyomozást az Activision ügyében.

Hirdetés

Elsőként a The Wall Street Journal írta meg, hogy a SEC széles körű vizsgálódásba kezdett annak kiderítésére, hogy a cég korrekt módon tájékoztatta-e a befektetőit a zaklatási vádakról és a kezelésükről. A nyomozás keretében a hatóság állítólag egy sor dokumentumot kér az Activisiontől, köztük 6 egykori alkalmazott személyes aktáival, illetve annak a kommunikációnak a leiratával, melyet a vezérigazgató Bobby Kotick folytatott a vezetőséggel a panaszok kapcsán.

A lap kérésére a vállalat szóvivője megerősítette, hogy az Activision Blizzard együttműködik a tőzsdefelügyelettel, s hogy a SEC több egykori és jelenlegi alkalmazottat is beidézett meghallgatásra. A WSJ úgy tudja, hogy köztük van a CEO Kotick is.

Az eljárás újabb komoly probléma lehet a cégnek, összességében viszont nem meglepő fejlemény, mivel korábban több befektető is hangot adott az elégedetlenségének a botrány kezelése kapcsán. Az Activision Blizzard a következő hetekben két fontos megjelenéssel is készül: napokon belül érkezik a Diablo II: Resurrected, október elején pedig a Call of Duty: Vanguard lép porondra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)