Hirdetés

Már Assassin’s Creedet sem vehetnek az orosz játékosok

|

A Ubisoft is leállította a játékai oroszországi forgalmazását.

Hirdetés

Lassan két hete tart Oroszország Ukrajna elleni inváziója, amire nem csak a nyugati országok és tech cégek reagáltak súlyos szankciókkal, de a játékipart is cselekvésre sarkallta. A humanitárius célú akciók mellett a piac szereplői sorra bejelentették, hogy leállítják a játékaik oroszországi forgalmazását, így a helyi vásárlók már hiába keresik az Electronic Arts, a CD Projekt RED, Rockstar Games, a Bloober Team és mások termékeit.

Most pedig egy újabb nagy cég, az Assassin's Creed, a Rainbow Six és a Watch Dogs szériák mögött álló Ubisoft is csatlakozott a bojkotthoz.

Hirdetés

A vállalat ezt az ukrán helyzetre vonatkozó március elseji közleményének frissítésével tudatta, mindössze egyetlen mondattal egészítve ki szöveget:

"Az Ukrajnában zajló tragédia fényében úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük az oroszországi értékesítésünket."

A Ubisoft közvetlenül is érintett a konfliktusban, az egyik stúdiója ugyanis az ostrom alá vett Kijevben található. A cég az elmúlt hónapok során szorosan követte az eseményeket, a helyzet eszkalálódását észlelve pedig már a támadás előtt javasolta az ukrajnai munkatársainak, hogy húzódjanak biztonságos helyre. A csapat tagjai anyagi támogatást kaptak az extra költségeik fedezésére, a fizetésüket pedig előre kiutalták a bankrendszer várható zavaraira való tekintettel - írja a vállalat ukrán nyelven is olvasható közleménye.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A kiadó eddig több mint 1 millió eurót fordított az ukrajnai kollégák megsegítésére, emellett pedig az Ukrán Vöröskeresztet, a Save the Children International gyermekvédelmi szervezetet és az Ukrán Nemzeti Bank szolidaritási alapját is támogatja.

Az orosz vezetés közben igyekszik reagálni a nyugati szankciókra, nemrég például napvilágot látott, hogy bizonyos esetekben legalizálhatják az egyébként is súlyos méreteket öltő kalózkodást az országban.

A háborús menekültek megsegítésére március 3. és 9. között kiadónk, a Project 029 is jótékonysági gyűjtést szervezett, melynek részleteiről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)