Hirdetés

Már nem az Activision az USA legértékesebb videojátékos cége

|

Sokak számára lehet meglepő a piac új éllovasa.

Hirdetés

A vállalat körüli zaklatási botrány kitörése óta bizonyára kevesen fogadtak volna arra, hogy az Activision Blizzard még erős évet zárhat a tőzsdén, a legutóbbi pénzügyi jelentés pedig tovább rontott a cég helyzetén.

A harmadik negyedévet összefoglaló beszámolón ugyanis két fontos játék, a Diablo IV és az Overwatch 2 megjelenésének csúszásáról adott hírt a vezetőség, amire a részvényárfolyam bezuhanásával reagált a piac. Egy másik szereplő viszont épp felszálló ágban van, így pillanatnyilag már nem az Activision Blizzard az USA legértékesebb játékipari vállalata.

Hirdetés

Az új király pedig nem más, mint a Roblox mögött álló Roblox Corp, ami ráadásul csak márciusban lépett a tőzsdére. A San Mateo-i cégnél sokkal jobban sült el a legutóbbi pénzügyi beszámoló, így kedden 40%-kal nőtt a részvényei árfolyama. Ezzel a Roblox Corp piaci kapitalizációja 62 milliárd dollárra ugrott, 10 milliárdot verve az 52 milliárd dolláron álló Activision Blizzardra. A harmadik helyet az Electronic Arts birtokolja, 39,7 milliárd dolláros kapitalizációval.

A keddi roham után ugyanakkor mérséklődni kezdett a kereslet Roblox-papírok iránt, a Yahoo! Finance adatai szerint a cikkünk írásakor már "csak" 54,7 milliárd dolláron áll a vállalat, amivel még mindig előzi az 52,26 milliárd dollár értékű Activision Blizzardot.

A helycsere komoly presztízsveszteség az Activisionnek, már ha beszélhetünk még egyáltalán presztízsről a hónapok óta tartó botrány fényében. Ami pedig a rövid távú kilátásokat illeti, az év végi szezon activisionös üdvöskéje, a Call of Duty: Vanguard nem lett valami izmos eresztés, így vélhetően nem ez fogja elhozni a  fordulatot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)