Hirdetés

Már nem olyan biztos a Sony a PlayStation VR2 sikerében

|

Iparági források szerint az előrendelések nem a Sony tervei szerint alakultak, ezért a gyártó már sokkal kevesebb eladott példánnyal számol.

Hirdetés

Nyakunkon a PlayStation VR utódjának rajtja, egyre-másra jelentik be a Sonyval együttműködő kiadók és fejlesztők PSVR2-re szánt játékaikat, köztük olyan címek felfrissített változatait is, amelyeket ugyan már az előző generációs headsetet viselve is tolhattunk, a visszafelé kompatibilitás sajnálatos hiánya miatt már nem működnének az új hardverrel. És mivel időközben minden jel arra mutat, hogy a Sony leküzdötte a PlayStation 5 gyártásával kapcsolatos nehézségeket, miáltal végre elegendő készlettel fogadhatja a vásárló rohamát, azt hihetnénk, minden feltétel adott a PlayStation VR2 sikeres indulásához.

A Bloomberg jelentése azonban arról árulkodik, hogy nem minden alakult úgy a február 22-én debütáló VR-headsettel, ahogy az a Sony eltervezte, az előrendelési számok alapján a gyártó alaposan túlbecsülhette a PSVR2 iránti érdeklődést.

Hirdetés

A Sony eredetileg úgy kalkulált, hogy a március végéig tartó negyedévben kétmillió példány talál gazdára a headsetből, ám ezt az előrejelzést most egymillióra módosította. A Bloomberg úgy tudja, hogy a cég már tájékoztatta az egyik beszállítóját arról, hogy kevesebb kijelzőpanelt fog rendelni, mivel 2023 áprilisa és 2024 márciusa között csak további 1,5 millió példányt tervez piacra dobni.

Gyaníthatóan a PlayStation 5-nél is drágább PlayStation VR2 ára miatt visszafogottabb az érdeklődés, de ha a játékkínálat a továbbiakban is bőséges marad, és megérkeznek az első, kihagyhatatlannak ítélt húzócímek, ennek hatására pedig többen éreznek majd késztetést a beszerzésére, a Sony is optimistábban fogja látni a jövőt, és annak megfelelően módosítja előrejelzését.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)