Hirdetés

Már nyereséges a Game Pass, de Phil Spencer szerint közeleg az áremelés

|

A Microsoft Gaming vezetője úgy véli, nem lehet a végtelenségig fenntartani a mostani árszintet.

Hirdetés

Kevéssel azután, hogy a Microsoft nyilvánosságra hozta az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy az Xbox konzolok forgalmazása 13 százalékos emelkedést mutatva minden korábbi Q1-es eredményt felülmúlt, Phil Spencer a The Wall Street Journal Tech Live konferenciáján beszélt a Game Pass jelenéről, jövőjéről és a szerinte előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló áremelésről.

A Microsoft Gaming (ez alá tagozódik be az Xbox Game Studios, a ZeniMax/Bethesda, valamint amennyiben nem gáncsolja el semmi a felvásárlást, majd az Activision Blizzard is) ügyvezetője itt jelentette ki, hogy az Xbox Game Pass már nemcsak fenntartható, hanem profitot is termel, és körülbelül az Xbox tartalmakból és szolgáltatásokból származó bevételek 15 százalékáért felel.

Hirdetés

Spencer egyébként úgy gondolja, hogy a Game Pass részaránya a későbbiekben is a 10-15 százalékos sávban fog mozogni, ami a növekedés konzolokon tapasztalható lassulásának köszönhető. Ezt most még ellensúlyozni tudta a gyors ütemben terjedő PC Game Pass (egy év alatt 159 százalékkal többen fizettek rá elő). Eközben pedig az Xbox Cloud Gamingbe belekóstoló játékosok száma 10 millióról 20 millióra emelkedett.

A növekedési lehetőségeket konzolon értelemszerűen korlátok közé szorítja az eladott hardverek száma, a PC-ben még van tartalék, de az igazán nagy falat a mobilos piac lehet. Nem véletlenül dolgozik saját alkalmazásboltján az Xbox. Erre a vállalkozásra hosszútávú befektetésként tekint Spencer, és elsősorban emiatt olyan fontos az Activision Blizzarddal együtt érkező King megkaparintása.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Volt még egy fontos téma, amit Spencer érintett: az áraké. Mint ismeretes, egyelőre nem drágultak a játékok, az Xbox konzolok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások sem. Igaz, a Microsoft fel akarta emelni az Xbox Live Gold-előfizetés árát, ám a népharag hatására hamar visszakozott. A jövőben azonban ez könnyen megváltozhat.

"Tartottuk a konzoljaink árát, tartottuk a játékaink és az előfizetéseink árát, de nem hiszem, hogy erre az idők végezetéig képesek leszünk. Úgy vélem, eljön majd az a pillanat, amikor bizonyos dolgok árát meg kell emelnünk, viszont fontosnak tartottuk, hogy az ünnepi időszakba úgy menjünk bele, hogy minden maradjon a mostani szinten."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)