Hirdetés

Már tudjuk, hogy melyik konzol volt a Black Friday legnagyobb slágere

|

Az Adobe szolgáltatta az első látásra meglepőnek tűnő információt.

Hirdetés

Míg a nagy kacsaúsztató innenső oldalán meglehetősen szabadon értelmezik a Black Friday koncepcióját (érts: nem kell péntekre esnie, tarthat egy hétig, egy hónapig, és az év bármely szakában sor kerülhet rá), addig az Egyesült Államokban hagyományosan a hálaadás ünnepét követő péntek az a nap, amikor megrohanják az emberek a boltokat és a webshopokat az ünnepi szezont bedurrantó, olykor egészen extrém mértéket öltő leárazások miatt.

Idén a konzolokat nézve meglepetésre nem a PlayStation 5, de még csak nem is a Nintendo Switch volt a befutó. Akkor minden bizonnyal az Xbox Series X - gondolnád, csakhogy ezzel a tippeddel is mellélőnél, mert a Black Friday sztárja az Adobe Digital Economy Index alapján a Microsoft 300 dolláros Xbox Series S konzolja.

Hirdetés

Ennek két oka is van: egyrészt sikerült a konzol árát rendkívül kedvezőre belőni, amiért cserébe kompromisszumokkal ugyan, de nemcsak az idei, hanem a következő 5-6 (vagy még több) év játékait is összehasonlíthatatlanul jobb minőségben futtathatjuk rajta, mint egy hasonló árfekvésű PC-n vagy laptopon. Röviden és tömören ideális Game Pass masina, ha nem tartjuk fontosnak a 4K felbontást.

A másik faktor, ami közrejátszhatott az olcsóbbik Series konzol sikerében, nem más, mint a készlet nagysága. Mert míg PS5-höz vagy Series X-hez jóval nehezebb volt hozzájutni az elmúlt évben, addig csak ritkán fordult elő, hogy a Series S teljesen eltűnjön a boltok polcairól. Magyarán lényegesen nagyobb mennyiségben állhatott rendelkezésre, és ezért sokan dönthettek úgy, hogy ha már nincs más kéznél, jó lesz ez is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Érdemes hozzátennünk, hogy a Series konzolcsalád a chiphiány dacára kimagaslóan teljesített az első évében. Tény, hogy ennyi idő alatt több PlayStation 5 és Nintendo Switch talált gazdára, de ha összevetjük a Microsoft eddigi legsikeresebb konzoljának, az Xbox 360-nak az első éves számaival, akkor azt láthatjuk, hogy egyre jobban nyílik az olló, méghozzá az új generációs gépek javára. A VGChartz adatai szerint 5 094 715 db. Xbox 360 fogyott a megjelenését követő 12 hónapban, míg az Xbox Series X és Series S ugyanennyi idő alatt 8 427 936 eladott példányig jutott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)