Hirdetés

Máris meggondolta magát a Ubisoft az NFT-k kapcsán?

|

A várható lelkesedéssel fogadták a gamerek a Ubisoft blockchain projektje, a Quartz bejelentését, így a trailert inkább elrejtette a kiadó.

Hirdetés

Tegnap rántotta le a leplet a Ubisoft az NFT-ket a játékaiba hozó programról, az egyelőre kísérletként elinduló Quartzról. Míg a blockchain iránt érdeklődők vagy a Ubisoft részvényesei számára kifejezetten izgalmas lehet a projekt, a számok - és a kiadó válaszreakciója - azt mutatják, a játékosok szélesebb körében egyáltalán nem népszerű az ötlet.

Hirdetés

A Ubisoft egy videót is közzétett a projekt bejelentésekor amerikai YouTube-csatornáján, ahol már közel 118 ezren látták is a Quartz bemutatkozóját. Akik a nézők közül véleményt is nyilvánítottak a projektről, azok túlnyomó többségben nemtetszésüket fejezték ki. Ez a trend figyelhető meg a kommentek között is, ahogy a YouTube normál felületén nem látható, de egy bővítménnyel visszahozható dislike-ok arányában is, amik messze túlszárnyalják a tetszésnyilvánításokat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A cikk írásakor 869 ember nyomta meg a felfelé mutató hüvelykujjat ábrázoló gombot, a Quartzzal szembeni ellenérzését viszont 17 ezer játékos fejezte ki ennek az ellentétével. A Ubisoft ennek láttán úgy döntött, talán ideje kicsit kevésbé aktívan hirdetni a szolgáltatást és nem nyilvános állapotúvá tette a videót, ami így csak közvetlen linkeken keresztül elérhető, a kiadó YouTube-csatornáján nem jelenik meg.

Az egyelőre béta fázisban lévő Quartz kapcsán a leggyakoribb ellenérzés, hogy látszólag rendkívül kevés előnyt tud felmutatni a hagyományos játékbeli tárgyakhoz képest, és azok jelentősége sem tűnik hatalmasnak. Az valahol megnyugtató, hogy egy fokkal jobban a játékbeli tárgyaink tulajdonosának érezhetjük magunkat, ám ha a kapcsolódó játék szervereit lekapcsolják, egyébként sem tudjuk majd az eredeti környezetükben használni a tárgyainkat.

A blockchain kísérlet többi beharangozott feature-jéhez pedig látszólag nincs szükség a technológiára: a több játékban használható csecsebecséket minden bizonnyal saját infrastruktúrájával is meg tudná valósítani a Ubisoft, a korábbi tulajdonosok és egyéb statisztikák követését, illetve a kozmetikai cuccokkal való kereskedelmet pedig a Steam piactere már évek óta meghonosította.

A kisebb visszavonuló ellenére viszont a Ubisoft nem állítja le az egész porjektet, a Quartz tesztüzeme továbbra is elindul csütörtökön, legalábbis kilenc országban, ahová kiterjed a béta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)