Hirdetés

A Disney megvált egyik játékfejlesztő stúdiójától

|

A Marvel Strike Force alkotói új tulajdonoshoz kerültek, de a jelek szerint maradnak az eddigi kitaposott mobilos úton.

Hirdetés

Nehéz számon tartani, hány különböző cég került a Disney-hez a 21st Century Fox felvásárlásával, de annyi bizonyos, hogy közöttük volt a FoxNext nevezetű játékfejlesztő is. Az ő nevük leginkább a mobilokra készült Marvel Strike Force miatt csenghet ismerősen a számotokra. Nos, a jelek szerint nem tartottak rájuk huzamosabb ideig igényt, mivel már el is adták őket. 

Hirdetés

Még tavaly reppentek fel a pletykák, amelyek szerint a Disney bizonyos vezetői szerették volna ugyan megtartani a FoxNextet házon belül, de a nagyfőnök, Bob Iger végül úgy határozott, hogy el kell adni a stúdiót, ez pedig most meg is történt. A Variety információi szerint a vásárló kiléte sem titok: a FoxNext a Scopely nevű fejlesztőcéghez került, ahhoz a stúdióhoz, ami a The Walking Dead: Road to Survival és a WWE Champions mögött áll. Úgy tudni, hogy a FoxNext egyébként jelenleg egy mobilos Avatar adaptáción, az Avatar: Pandora Risingen dologik. 

A Scopely képviseletében Tim O'Brien azt mondta a Varietynek, hogy cégüket teljesen lenyűgözte a FoxNext eddigi teljesítménye, ami a Marvel Strike Force számait elnézve nem is annyira furcsa, hiszen a képregényhősös mobiljáték megjelenésének évében mintegy 150 millió dolláros bevétellel büszkélkedhetett. 

Fontos megemlíteni, hogy az üzlet részét képezi a Cold Iron Studios is, amelyet 2018 óta birtokol a FoxNext. Ők jelenleg egy Alien játékon dolgoznak, de a Scopely elvileg egyből túl is akar adni rajtuk, amint végbemegy az üzlet a Disney-vel. Egyre inkább eltávolodni látszik tehát a Disney a házon belüli játékfejlesztéstől, immár csak egy maréknyi belsős stúdiójuk maradt, olyan csapatok, mint a Junction Point, a Propaganda Games, vagy a Black Rock.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)