Hirdetés

Másodjára még nagyobbat bukott a mozikban a Morbius

|

Miután internetes jelenséggé vált az egyik legrosszabb Marvel-film, a Sony adott neki egy újabb esélyt. Nem kellett volna.

Hirdetés

Tényleg olyan érzésünk van, mintha a Sony azt hitte volna, hogy az internet népe vele nevet, nem pedig rajta, amiért olyan ingatag alapokra akarja építeni saját filmes univerzumát, mint a Venom 2: Vérontót is jócskán alulmúló Morbius. Egy internet nélküli világban az április 1-jén bemutatott Marvel-filmre minden bizonnyal csak a jól megérdemelt feledés várt volna rövid és meglehetősen csalódást keltő mozis pályafutása után, ehelyett mémmé vált, és rengetegen kezdték el minden lehetséges módon és platformon lejátszani.

Az új keletű érdeklődést látva a Sony is felugrott a filmből származó idézet ihlette "It's Morbin' Time!" vonatra, tehát ismét moziba küldte a Morbiust. Ezen a hétvégén ezernél is több vásznon kezdték újra vetíteni az Egyesült Államokban, ami elég jelentős szám, hiszen a legnagyobb blockbusteraspiránsok szoktak 3-4 ezer vásznon debütálni.

Hirdetés

Ehhez képest a Morbius második mozis köre siralmasabban nem is indulhatott volna, a pénteki vetítések során alig 85 ezer dollárt kapart össze - írta meg a Forbes. Ennek tükrében a teljes hétvégére sem jósolnak számára nagyobb bevételt 280 ezer dollárnál, amivel az aktuális Top 20-as lista utolsó helyére férne be, ha a vásznankénti átlagot (270 dollár) vennénk figyelembe. 13 dolláros jegyárral számolva ez azt jelenti, hogy 19-20 főnél többen nem ülnek be egy-egy vetítésre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Valószínűleg nem az volt a Sony szándéka, hogy ismét gunyoros közösségi médiás posztok céltáblájává váljon a film, de bizonyos tekintetben tényleg nem semmi, amit a Morbius elért. Viszonylag kevés olyan filmet tudunk felsorolni az elmúlt évszázad terméséből, amelyik kétszer is megbukott a mozikban. Ez is egyfajta dicsőség, még ha kétes is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)