Hirdetés

Még egy platformra felkerül a Call of Duty, 10 éves hozzáférést garantál a Microsoft

|

A felhasználóknak nem kell hiányolniuk sem az Xbox, sem pedig az Activision Blizzard játékait.

Hirdetés

Nem lesz könnyű dolga a Microsoftnak, ha meg akarja győzni az Activision Blizzard felvásárlásának keresztbe fekvő versenyjogi hatóságokat szerte a világban. A kiszemelt cég feldarabolását és a Call of Duty eladását javasló brit CMA mellett az akvizíciót bíróságon megtámadó amerikai FTC megpuhítása keményebb diónak tűnik, mint az Európai Bizottság támogatásának megnyerése, az utóbbi ugyanis várhatóan rábólint a közel 70 milliárd dolláros üzletre.

Mivel a hatóságok által elrendelt vizsgálatok célkeresztjében mindvégig a Call of Duty állt (a Sony hathatós közreműködése is szerepet játszott abban, hogy szinte kizárólag erről a franchise-ról esik csak szó), a redmondiak is erre építették taktikájukat. Okkal emelik ki első helyen a világ legnépszerűbb FPS-sorozatát, amikor arról számolnak be, hogy X vagy Y partnerrel 10 évre szóló szerződést írtak alá.

Hirdetés

Így tettek korábban a Nintendo és az Nvidia (GeForce Now) esetében, majd akkor is, amikor sikerült megállapodniuk a globálisan mintegy 4 millió ügyféllel rendelkező Boosteroiddal. Nem sokkal az ukrán felhőszolgáltató után egy újabb cég is szerződést kötött a Microsofttal, méghozzá a tokiói központú Ubitus.

Phil Spencer Twitter-bejegyzése szerint az egyezség értelmében a japánok az Xbox PC-s játékait is megkapják a Activision Blizzard címein felül. Az Ubitusról azt kell tudni, hogy fontos partnere a Nintendónak és számos, a Swtichre fejlesztő kiadónak, ugyanis rajta keresztül férnek hozzá a térség játékosai a hibrid konzolra megjelent címek (egyebek mellett az A Plague Tale: Requiem, a Control, a Resident Evil Village és a The Forgotten) felhős változataihoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)