Hirdetés

Még mindig kelendők a GameStop részvényei

|

Hónapokkal az év eleji szárnyalás után is sikeresen zárultak a vállalat részvénykibocsátásai.

Hirdetés

Az idei év egy történelmi tőzsdebotránnyal indult, amikor januárban a Redditen szerveződő kisbefektetők mesterségesen felpumpálták a gondokkal küszködő videójátékbolt-hálózat, a GameStop (GME) részvényárfolyamát. A spontán szerveződő akción rengeteget buktak az árfolyam gyengülésére fogadó shortolók, köztük a Melvin Capital alapkezelő is.   

A redditezők közül viszont sokan és sokat kaszíroztak, ám talán még többen ünnepelték a történteket egyfajta szabadságharcként a Wall Street elitjével szemben. A "forradalmat" végül az fékezte meg, hogy az online tőzsdeappok, elsősorban a mozgalom terepét adó Robinhood korlátozni kezdte a  GME kereskedését.  

Hirdetés

Az események kapcsán azóta is zajlanak a perek és a vizsgálatok, a GameStop viszont összességében jól járt a dologgal, s vezetőségi cserékkel igyekszik megreformálni a működését. A hosszabb távú túléléshez azonban elengedhetetlen a tőkebevonás is, melyet az utóbbi két hónapban kétszer is sikerrel hajtottak végre. Áprilisban 3,5 millió GME-részvényt dobtak piacra, amivel 551 millió dollárra tettek szert, most pedig újabb 5 millió részvény kibocsátásával tolták meg vállalat szekerét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A művelet ezúttal 1,13 milliárd dollárt hozott a GameStop konyhájára, amit a cég ígérete szerint "általános vállalati célokra, valamint növekedési kezdeményezésekre és az erős mérleg fenntartására" fordítanak majd.  A két kibocsátást követően 67,8 millióról 76,3 millióra nőtt a GameStop teljes részvényállománya.

Ami az árfolyamot illeti, a korábbi állapotokhoz képest a GME továbbra is erősnek mondható. A januári botrány kirobbanásakor még 18 dolláron álló papírok a Reddit-offenzíva alatt 483 dolláron tetőztek, jelenleg pedig 220 dollár körül mozog az értékük, ám nem konstans csökkenő a trend, néhány hete például 300 dollárt is átlépték. Ez pedig biztató lehet a fizikai boltokra épülő cégnek, ami egy digitális korban igyekszik megtalálni magát.

Ha esetleg lemaradtál a GameStop és a Reddit-forradalom nem mindennapi sztorijáról, magyarázó videónkkal kényelmesen pótolhatod:

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)