Hirdetés

Még mindig nevetségesen jól fogy a GTA V, így zárhatott újabb nyereséges negyedévet a Take-Two

|

Szépen alakultak a Red Dead Redemption 2, az NBA 2K22 és több más játék eladásai is.

Hirdetés

Nem sokkal elmaradva az egymilliárd dolláros mérföldkőtől, 984,9 milliós bevétellel zárta a szeptember 30-án véget ért pénzügyi negyedévet a Rockstar Games és a 2K Games anyavállalata. Az iménti összeg 3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi azonos időszak eredményéhez képest, s bár elsőre nem tűnik jelentősnek a növekmény, lebecsülni sem szabad, hiszen 2020-ban látványosan kilőtt a játékok iránti érdeklődés a világ számos országában a járványra adott válaszként elrendelt lezárások következtében.

A bevételből hogy, hogy nem, megint oroszlánrészt vállalt a Rockstar két konzolgenerációt is megjárt, és épp a harmadikra igyekvő Grand Theft Auto V-je, amely három hónap alatt újabb 5 millió példánnyal növelte eladási mutatóját, és már elérte a 155 milliót. Eközben a teljes GTA széria 355 milliónál jár, és csak most jön a felújított trilógia, ami várhatóan a karácsonyi szezon egyik slágere lesz.

Hirdetés

De igazából jól megy a többi franchise szekere is, a Red Dead Redemption 2 átlépte a 39 milliós példányszámot (a Red Dead Revolvert és az első Red Dead Redeptiont is magába foglaló sorozat már 62 millióig jutott).  Eközben az NBA 2K22 már túl van az 5 millió eladott kópián, minek következtében a kosaras franchise összteljesítménye  118 millióra rúg.

Szintén hasít a Borderlands 3, közelít a 14 milliós példányszámhoz, ugyanakkor még messze van a második rész 25 milliójától, a széria egésze pedig már bekukkantott 72 millió fölé. Ezzel párhuzamosan a Sid Meier's Civilization játékok összesített eladásai meghaladták az 59 milliót, de a BioShock franchise, a Kerbal Space Program és a The Outer Worlds növekedése megállt, ahogy az előző negyedévben, úgy most is 38, 5 és 4 millión állnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)