Hirdetés

Még nagyobbra hízott a Rockstar és a 2K Games anyavállalata

|

A Take-Two egy újabb nagy múltú csapatot vásárolt fel, potom 301 milliárd forintnak megfelelő összegért.

Hirdetés

Ahogy az eladási listák állnak, ha a jövőben a Take-Two csak a Grand Theft Auto V különböző változatait (lesz természetesen PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es upgrade) és az NBA 2K sorozat újabb részeit adná ki, jó eséllyel akkor is életben maradna, de a vállalat szerencsére nem éri be ennyivel. Néhány hete a Rockstar bővült a korábban Ruffian Games néven működő, a felvásárlást követően Rockstar Dundee névre keresztelt csapattal, most pedig egy jelentős méretű kiadót sikerült megszerezni.

Ez nem más, mint a Codemasters. A felvásárlásról hallottunk pletykákat korábban, de a cég most a részvényeseknek is megerősítette, hogy 759 millió dollárt fizetett ki, és 2021 első negyedévében zárul le az üzlet.

Hirdetés

Strauss Zelnick, a Take-Two fejese elmondta, hisznek abban, hogy a Codemasters hozzájárulhat a sportjátékos portfólió bővítéséhez, és a hosszútávú növekedést is elősegítheti. Arra fognak törekedni, hogy a legmagasabb minőségű játékokat kínálják. 

A Codemasters legújabb játéka, a DiRT 5 épp most jelent meg, és mindenki szerint egész jól sikerült. Korábban próbálkoztak FPS-ekkel és akció RPG-kkel is, de 2012 óta kizárólag versenyjátékokra fókuszálnak, egyedül az Overlord: Fellowship of Evil lóg ki a sorból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)