Hirdetés

Még szorosabbra fűzte kapcsolatát a Sony és a FromSoftware, de a Tencent is nyomul

|

Mindkét cég jelentősen növelte részesedését a Bloodborne és az Elden Ring mögött álló stúdióban.

Hirdetés

A FromSoftware sikereire eddig sem lehetett panasz, hiszen a japán stúdió már 35 éve fejleszt kiváló játékokat. A Dark Souls széria, a Bloodborne, a Sekiro mind alapvetően meghatározták a játékipart, rengeteg souls-like és souls-borne stílusú alkotás készült és készül manapság, amik jó eséllyel nem is léteznének a FromSoftware munkássága nélkül.

A cég a 2022-es év egyik legnagyobb slágerével, és számos év játéka díj várományosával, az Elden Ringgel minden eddiginél magasabb szintre lépett, ezért a legkevésbé sem meglepő, hogy több résztulajdonos is nagyobb mértékben invesztálna a jövőjébe.

Hirdetés

A stúdió többségi tulajdonosa, a Kadokawa Corporation bejelentette, hogy a cél a FromSoftware saját egyedi szellemi tulajdonainak (IP-jainak) erősítése, fejlesztése, miközben egyre hangsúlyosabbá válik a növekedés a globális piacon. Ennek szellemében a Sony és a Tencent is növelte a részvényeinek számát a nagy becsben tartott játékfejlesztő stúdióban.

A Sony így már 14,09 %-os, a Tencent pedig a Sixjoy leányvállalatán keresztül 16,25 %-os részesedéssel bír, míg a Kadokawa a vállalat 69,66 %-át birtokolja. Márciusban az Elden Ring kiadója, a Bandai Namco a FromSoftware-rel közösen jelentette be, hogy a játék egy új franchise nagyszerű kezdete, tehát a jövőben biztosan számíthatunk folytatásokra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyelőre szívesen látnánk az első Elden Ring DLC-t, ami sok rajongó szerint Miquella történetét bontja majd ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)