Hirdetés

Még több fejlesztőstúdió kerülhet a PlayStation kötelékébe hamarosan

|

Van esély arra, hogy a Bungie mellett más ismert csapatok is a Sony égisze alatt folytassák a munkát.

Hirdetés

Mostanában egyre gyakrabban fordul elő a videojáték-iparban, hogy egy nagyobb vállalat magába olvaszt egy kisebb brigádot, amit mindkét fél kölcsönösen előnyösnek tekint, hiszen így a kiadó új címekkel bővítheti a repertoárját, a fejlesztők pedig extra forrásokból építgethetik játékaikat.

Idén is bőven kijutott ilyen lépésekből, elég csak a Take-Two és a Zynga összeolvadására gondolni, vagy éppen az Embracer Groupra, ami sűrűn tart nagybevásárlást. Az Xbox is örülhetett már kifejezetten nagy fogásoknak, de a rivális kék csapat sem panaszkodhat ezen a téren.

Hirdetés

Nem olyan régen történt, hogy a Sony lecsapott a Bungie-ra, illetve Jade Raymond brigádjára is, és folytatódhat a találgatás, hogy legközelebb melyik stúdió kerül majd a PlayStation célkeresztjébe. A videojátékos részleg feje, Jim Ryan megerősítette, hogy egyáltalán nem végeztek még a felvásárlásokkal, és a jövőben is hasonló formában szeretnék növelni a PlayStation Studios méretét. Erre azért is lesz szükség Ryan szerint, mert ahogy eltávolodnak a korábban megszokott játékfejlesztési stratégiájuktól, úgy válnak elengedhetetlenné az ilyen lépések, hogy elérhessenek egy jóval szélesebb piacot.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Egyébként a PlayStation vezetője is úgy gondolja, hogy kifejezetten aktívak voltak a felvásárlások terén, és az ilyen befektetéseknek az a céljuk, hogy növeljék a PlayStation Studios "erejét", valamint járatosak legyenek olyan játékfejlesztési területeken is, amelyek kapcsán még nincs sok tapasztalatuk. Utóbbira remek példa a Bungie megszerzése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)